Хиляди хора се интересуват потенциално да станат пациенти на Neuralink,

...
Хиляди хора се интересуват потенциално да станат пациенти на Neuralink,
Коментари Харесай

Съобщава се, че хиляди хора се редят на опашка за отстраняване на част от черепа им и имплантиране на един от мозъчните чипове на Илон Мъск

Хиляди хора се интересуват евентуално да станат пациенти на Neuralink, заяви Bloomberg.

< p> Стартъпът на Илон Мъск получи утвърждение от FDA за започване на тествания върху хора по-рано тази година.

Стартъпът с мозъчен чип има за цел да вгради устройство, което работи като „ Fitbit в черепа ви “.

Хиляди хора са изразили интерес да получат един от мозъчните импланти на Neuralink, съгласно неотдавнашен отчет на Bloomberg от един от биографите на Илон Мъск, Ашли Ванс.

Neuralink, на която Мъск е съосновател през 2016 година, към момента не вгради своя устройство в човек, само че има за цел да оперира 11 души през идната година и над 22 000 до 2030 година, съгласно Ванс, който сподели, че е посетил оборудванията на компанията 10 пъти в продължение на три години.

По-рано тази година, Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати даде утвърждение на Neuralink да започва тествания върху хора на своето устройство, което Мъск разказа като „ Fitbit в черепа ви “. FDA по-рано отхвърли офертата на Neuralink за тестване върху хора през март, заяви Reuters, базирайки се на опасения за сигурността, в това число че кабелите, свързани с мозъчния чип, могат да се движат в главата на субекта или че чипът може евентуално да прегрее.

През септември компанията стартира да набира чиновници за първото си тестване върху хора. Neuralink сподели в обява в блог, че търси хора, които са имали парализа на четирите крайника заради увреждане на гръбначния мозък или ALS. Компанията се надява в последна сметка да направи устройство, което да сътвори нещо като симбиоза сред хора и машини и да разреши на хората да изпращат известия или да играят игри, употребявайки единствено мислите си. Но първо компанията има за цел да помогне на хората с неврологични разстройства.

Ванс, който е създател на биографията от 2015 година „ Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future “, сподели в отчета си, че макар „ изблик на интерес от хиляди бъдещи пациенти “, компанията към момента търси първия си доброволец или „ някой, който желае да в профил част от черепа им от хирург, тъй че огромен робот да може да вмъкне серия от електроди и супертънки жици в техния мозък. "

Биографът на Мъск сподели, че са нужни " няколко часа " на хирурга да извърши краниектомията и по-късно към 25 минути на робота, с цел да сложи устройството, дружно с ултратънкия му масив от към 64 разнообразни тематики. Устройството ще размени отстранената част от черепа. Ванс сподели, че нишките са толкоз тънки, че са към 1/14 от ширината на един кичур човешка коса.

Neuralink е направил 155 имплантационни интервенции благодарение на робота върху разнообразни тестови субекти върху животни, в това число свине и маймуни, написа Ванс. Но типично за Мъск милиардерът продължава да упорства роботът да се движи по-бързо, както и интервенцията да се извърши без човешка помощ.

Говорител на Neuralink не отговори на питане за коментар преди публикуването.

Биографът сподели, че Мъск е показал нуждата от битка с конкуренцията от други започващи мозъчни компютри като Synchron и Onward, които към този момент са почнали тествания върху хора.

„ В момента те ни ритат задника “, сподели Мъск, откакто Synchron вгради първото си устройство на пациент в Съединени американски щати през юли 2022 година (През декември 2021 година един от пациентите на Synchron в Австралия беше първият човек, изпратил туит, употребявайки единствено мислите си. )

Милиардерът също предизвести, че Neuralink би трябвало да форсира темпото си, „ като че ли светът свършва “, с цел да бъде в крайник с AI и опцията AI създание да не е другарски настроено към хората, Ванс написа.

Въпреки че „ маниакалното възприятие за необходимост “ на Мъск може да проработи в Tesla или SpaceX — където той е инициирал спринтове и е спал на фабричния етаж, с цел да съблюдава крайните периоди — най-малко един началник на Neuralink е забелязал внимание.

„ Не можем да взривим първите три. Това не е алтернатива тук “, сподели Шивон Зилис, шеф на специфичните планове на Neuralink и майка на две от децата на Мъск, пред Ванс по отношение на първите три ракети на SpaceX, които експлодираха.

Прочетете истинската публикация на Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР