Хиляди хора протестираха вчера в центъра на испанската столица срещу

...
Хиляди хора протестираха вчера в центъра на испанската столица срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Мадрид срещу ограниченията заради COVID-19

Хиляди хора стачкуваха през вчерашния ден в центъра на испанската столица против наложените от държавното управление ограничаващи ограничения за справяне с епидемията, осъждайки "измамата " с фиктивен, съгласно някои стачкуващи, вирус, съобщи Франс прес.
С крясъци "Свобода! " хиляди хора минаха в шествие от гара "Аточа " до площад "Колумб ", във враждебна за представители на медиите конюнктура.
Много от участниците бяха без маска, макар че законът задължава хората непрестанно да носят такава, когато се движат по публичен път.
Страната претърпява трета вълна на епидемията и през миналата седмица съобщаваше за над 400 умряли дневно.
"Хората би трябвало да излязат от подвеждане, да не се опасяват толкоз и да си дадат сметка, че това е единствено един по-тежък грип, че би трябвало да се изчака той да премине и това е всичко ", съобщи пред Агенция Франс Прес 71-годишната пенсионерка Милагрос Солана.
"Смъртността е по-ниска, в сравнение с в предходни години ", добави тя, омаловажавайки формалната статистика, съгласно която умрелите в Испания от началото на пандемията са над 55 000, а доказаните случаи на болест с ковид - 2,5 милиона.
Нейна другарка сподели фотоси на телефона си, съгласно които "болниците са празни ", и това в страна, където над една трета от леглата в интензивните отделения са заети от пациенти с ковид и където няколко здравни центъра бяха принудени да реалокират други заболели, с цел да създадат място за пациентите, инфектирани с вируса.
В опит да забави пандемията, държавното управление разгласи вечерен час и ограничавания на придвижването сред областите. В област Мадрид хотелите към този момент за длъжни да затварят в 21 часа.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР