Хиляди хора протестираха вчера в столицата на Никарагуа Манагуа срещу

...
Хиляди хора протестираха вчера в столицата на Никарагуа Манагуа срещу
Коментари Харесай

Хиляди никарагуанци към президента Даниел Ортега: Оставка!

Хиляди хора стачкуваха през вчерашния ден в столицата на Никарагуа Манагуа против президента Даниел Ортега, съобщи Агенция Франс Прес.

Демонстрантите упорстваха за оставката на Ортега и за освобождението на политическите пандизчии. "Свобода за политическите ни пандизчии! " и "Да си отива! ", бяха измежду скандираните от тях лозунги. Протестиращите извървяха седем километра по улиците на Манагуа със фотоси на арестуваните и национални знамена на Никарагуа в ръка. През юли държавното управление одобри закон, по силата на който присъединяване в проява е несъмнено като терористичен акт. Заради включването си в шествието стачкуващите могат да получат до 20 години затвор.

"Излизаме по улиците и доста добре знаем, че имаме опрян до главите си револвер. Знаем, че във всеки миг могат да ни заловят и да ни обвинят в тероризъм. При толкоз несправедливости обаче търпението на хората се изчерпа ", сподели пред Франс прес един от протестиращите на име Нестор. "Много хора бяха задържани без никаква причина. Правителството няма право да задържа хора, чието само закононарушение е изразяването на позиция ", акцентира 26-годишната Таня Гонсалес.

Противниците на Даниел Ортега, който ръководи Никарагуа от 11 години, го упрекват в корупция и в установяването на тирания. Демонстрациите против него започнаха на 18 април в началото като митинг против промяна в региона на обществената сигурност. Впоследствие те обгърнаха цялата страна в отговор на жестоките репресии, при които починаха повече от 300 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР