Хиляди хора протестираха днес в Прага с искане за оставка

...
Хиляди хора протестираха днес в Прага с искане за оставка
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи поискаха преки преговори с Русия

Хиляди хора стачкуваха през днешния ден в Прага с искане за оставка на държавното управление, предварителни избори и договаряния с Русия за доставките на газ преди зимата, съобщи Ройтерс.

Това е третата сходна проява, проведена от крайнодесни политически придвижвания, комунистическата партия и други обединения. Тя се състоя в деня на националния празник на Чехия и беше по-малобройна от предходните две.

Групата " Чешката република преди всичко! ", организираща събитието, е срещу Европейския съюз и НАТО и желае страната да бъде военно неутрална. Протестиращите развяваха чешки флагове, скандираха " Оставка, оставка " и носеха плакати с апели за излизане от НАТО и Европейски Съюз.

Високите цени на енергоносителите подлагат на напън държавните управления в Европа да смекчат въздействието от растящите енергийни разноски за потребителите и предприятията. Десноцентристкото държавно управление на чешкия министър-председател Петър Фиала се е заело със глобите на Европейски Съюз против Русия и поддържа твърда позиция против нахлуването в Украйна. То също по този начин одобри ограничения, включващи финансова помощ за фирмите и таван за цената на електричеството за семействата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР