Хиляди хора протестираха днес в Австралия срещу ограничителните мерки във

...
Хиляди хора протестираха днес в Австралия срещу ограничителните мерки във
Коментари Харесай

Събуди се, Австралия: Хиляди на протест срещу локдауна, сблъсъци с полицията

Хиляди хора стачкуваха през днешния ден в Австралия против ограничаващите ограничения по отношение на COVID-19, наложени в двата най-големи града на страната - Сидни и Мелбърн, осведоми " Франс прес ".

В Сидни избухнаха конфликти сред конни служители на реда и стачкуващи, които замеряха униформените със саксии с цветя и бутилки . На жителите на града бе подредено да не напущат домовете си в продължение на един месец , с изключение на в краен случай, с цел да бъде лимитирано разпространяването на ковид.

Хеликоптери прелитаха над улиците на Сидни, 5-милионен град, който се бори да сдържи изострянето на епидемиологичната обстановка, дължащо се на " Делта " разновидността на ковид. Протестиращите в Сидни бяха към 3 500 , а полицията арестува 57 души.

В Мелбърн хиляди хора се събраха пред Народното събрание на щата Виктория. Демонстрантите, които не носеха маски, нарушиха възбраните за събиране на хора на публични места. Те издигнаха плакати с надписи " Събуди се, Австралия ".

Австралия е записала единствено 176 новозаразени с ковид през последните 24 часа, като това е трети следващ дневен връх на инфектираните. Почти всички те са открити в щата Нов Южен Уелс, където се намира Сидни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР