Хиляди хора продължават да бягат от войната. Бежанците от Украйна

...
Хиляди хора продължават да бягат от войната. Бежанците от Украйна
Коментари Харесай

Избягалите от войната вече са над 2,5 млн. души, ситуацията в Полша - все по-сериозна

Хиляди хора не престават да бягат от войната. Бежанците от Украйна към този момент надвишиха два милиона и половина. Ситуацията в Полша става все по-сериозна. Тази нощ съветски ракети бяха изстреляни до град, покрай границата с Полша.

„ Моята баба е живяла по време на Втората международна война. Все ми споделяше: „ Моето дете, да не дава Господ да има война ”, споделя Юлия, която е бежанка от Киев.

Чувайки тези думи и за момент тя не си представяла, че може да се окаже на гарата в Пшемишил с трите си деца и няколко чанти на гърба.

„ Преди два дни имах рожден ден. Правех проекти да го чествам с родственици, а го прекарах във влака ”, прибавя тя.

Две седмици преди да изоставен къщата си към Киев, прекарали в мазето. „ Може да се каже, че живеехме без нищо. Електричеството спираше. Имахме шанс, че имаше вода. Успявахме да я сварим с бързовара за децата. 15 души се криехме в мазето. Беше мъчно да се евакуираме, тъй като започнаха да бомбардират. Заради ракетите, които падаха, имаше пушек и мъчно успявахме да дишаме ”, споделя Юлия.

Нощта фамилията ще прекара в Пшемишил, след което плануват да пътуват за Германия. „ Много благодарим за това, което вършат за нас. Никога не сме очаквали такова посрещане. Доброволците ни оказват помощ с чантите, дават ни храна, вода ”, сподели Вероника - щерка на Юлия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР