Хиляди хора преминаха през центъра на Лондон на 13 януари,

...
Хиляди хора преминаха през центъра на Лондон на 13 януари,
Коментари Харесай

Хиляди показаха солидарност с палестинците в центъра на Лондон

Хиляди хора минаха през центъра на Лондон на 13 януари, с цел да покажат взаимност с Палестина и да повторят апелите си за преустановяване на огъня в Газа, заяви „ Гардиън “.


Демонстрантите се събраха на улица " Кралица Виктория ", след което се насочиха по улица " Флийт " към площад " Парламент ". Протестът, който е част от световен ден на деяние, идва откакто Обединеното кралство и Съединени американски щати направиха въздушни удари против бази на хутите в Йемен.

Кампанията за взаимност с Палестина, която провежда събитието, съобщи, че към шествието са се включили " стотици хиляди " хора. Бяха осъществени девет ареста.

Малката Амал, 12-метрова голяма кукла на сирийско дете емигрант, придружаваше протестиращите по време на шествието им към площад " Парламент ". Амир Низар Зуаби, артистичен шеф на " Walk With Amal ", беше измежду участниците в шествието.

" Амал е сирийско дете. Тя е на 10 години. Тя е представител на децата бежанци на всички места по света ", съобщи Зуаби.

" Бежанците и Палестина са съвсем синоними. Ние имаме едни от най-дълго съществуващите бежанци в света. Газа е поредна с доста бежанци, всички бежанци, които пристигнаха от Яффа и това, което назоваваме Сахел, крайбрежните региони на Палестина, в този момент са в бежанските лагери в Газа и още веднъж са цел ", сподели той.

" Едно от нещата, които са толкоз, толкоз извънредно гласни и свиреп ясни, е фактът, че децата са обект на набези в огромен брой ", добави Зуаби.

В речта си на площада палестинският дипломат в Обединеното кралство Хусам Зомлот упрекна английското държавно управление в " съучастничество " с Израел. Той съобщи, че Палестина е " нация от борци за независимост " и сподели: " Заставам пред вас с разрушено сърце, само че не и с разрушен дух ".

Той поздрави Южна Африка за завеждането на дело за геноцид против Израел в Международния съд на Организация на обединените нации.

Председателят на северноирландската Шин Фейн (политическото крило на ИРА – бел.ред.), Мери Лу Макдоналд, съобщи пред множеството в Лондон, че палестинската независимост е допустима.

Стотици служители на реда дежуриха в столицата. От Метрополитен оповестиха, че са били привлечени чиновници от сили отвън Лондон. Потребители в обществените медии оповестиха, че Метрополитен е раздавал листовки, в които предизвестява хората да " се държат от вярната страна на закона ", като отбелязва, че " въпреки болшинството от хората да съблюдават тези правила, малцинство е минало границата ".

Трима души бяха задържани по съмнение, че са показвали поддръжка за неразрешена организация, което е закононарушение според Закона за тероризма, като са разпространявали листовки.

Други трима бяха задържани за подбудителство към расова ненавист, един за афиш и двама за скандиране, а други двама бяха задържани за нарушавания на публичния ред с расова багра.

Това е седмият Национален марш за Палестина, проведен от Кампанията за взаимност с Палестина от октомври насам./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР