Хиляди хора празнуват пред регионалния парламент в Барселона, след като

...
Хиляди хора празнуват пред регионалния парламент в Барселона, след като
Коментари Харесай

Испанският премиер свиква избори в Каталуния на 21 декември

Хиляди хора честват пред районния парламент в Барселона, откакто там оповестиха самостоятелност на региона. На фона на тази еуфория испанският Сенат утвърди активирането на член 155 от испанската Конституция. Това даде на премиера Мариано Рахой пълномощия да поеме ръководството на Каталуния. Тази вечер той разгласи първите стъпки.

Регионалният парламент са разпуска, планувани са избори на 21 декември. Регионалното държавно управление, отпред с премиера Пучдемон, е уволнено. Пълномощията му се поемат от държавното управление в Мадрид. Ще се инициира процедура, с която днешната декларация за самостоятелност да се признае за противозаконна.

Както се очакваше, следва да бъде уволнен началникът на каталунската полиция.
Мариано Рахой, министър председател на Испания: Нормализирането стартира със закон. За да се върне легитимността на институциите и да се върне техният глас на каталунците, аз ви оповестявам, че през днешния ден разпуснах Народното събрание на Каталуния и на 21 декември ще се проведат избори. Ние считаме, че е значимо да се чуят всички каталунци, с цел да могат те да решат бъдещето си.

 От нашите пратеници: Каталуния разгласи самостоятелност, Мадрид и светът реагираха От нашите пратеници: Каталуния разгласи самостоятелност, Мадрид и светът реагираха
Каталуния се самообяви за самостоятелна. Испанският конституционан съд стартира процедура против това решение. Испанският министър председател Мариано Рахой изиска и по...
Още по тематиката Каталунският парламент разгласи самостоятелност
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР