Хиляди хора по цял свят разчитат на най-малко сутрешното кафе,

...
Хиляди хора по цял свят разчитат на най-малко сутрешното кафе,
Коментари Харесай

Признаците на непоносимост към кофеин

Хиляди хора по целия свят разчитат на минимум утринното кафе, с цел да засилят своята продуктивност, само че това може да бъде неприятна концепция за хора с алергия или нетърпимост към кофеин. Повечето хора могат да пият кафе, чай или безалкохолни питиета, съдържащи кофеин, без да изпитват проблеми, до момента в който други хора може да изпитат:
Диария; Нервност; Безсъние Други симптоми
Тежката консумация на кофеин, която се равнява на повече от 400 мг (mg) или четири чаши кафе дневно, може да аргументи тези проблеми при всеки. При някои обаче тези признаци може да се появят единствено след една чаша кафе или към 95 mg кофеин. Отрицателните реакции към умерени количества кофеин може да се дължат на неалергична хранителна нетърпимост или, по-рядко, на алергична реакция, осведоми puls.bg.

Съществуват няколко аргументи, заради които човек може да желае да се откаже от кофеина.

Кофеинът може да провокира някои неприятни странични реакции . Тези признаци може да съставляват композиция от физически и душевен резултати, които човек изпитва, откакто спре или понижи приема на веществото. Повечето лица, които постоянно употребяват питиета с кофеин, са осведомени най-малко с някои от тези признаци.

Ако човек пропусне утринното си кафе, може да стартира да усеща някои от тези неприятни реакции единствено няколко часа по-късно. Те могат да варират от много леки до по-тежки, според от постоянния банкет на кофеин.

Главоболието е може би най-честото следено следствие на прекъсването на кофеина. Раздразнителност и отмалялост също са чести реакции. Тези отрицателни признаци по-късно карат хората да изпият кофеинова напитка, с цел да получат известно облекчение.

Отличителният признак при прекъсване на кофеина е главоболие. Главоболието може да се появи последователно, да бъде пулсиращо и да бъде мощно. Главоболие, в резултат на прекъсване на кофеин може да наподобява на мигрена, а доста от другите признаци при прекъсването на кофеина са сходни на тези, които са следени по време на мигрена.

Гаденето и стомашното разстройство са доста по-чести последици от прекъсване на кофеина, в сравнение с повръщането, само че и двете се признават като вероятни признаци.

Отказът от кофеин предизвиква разнообразни положения на внезапни смени в настроението , вариращи от възприятие на меланхолия до възприятие на тревога или нервност. Трябва да се има поради, че тези усеща нормално са краткотрайни и би трябвало да преминат, откакто резултатите от прекъсването на кофеина приключат.

Мозъчната мъгла се разказва по разнообразни способи, само че всички водят до еднакъв извод - мозъкът не работи толкоз дейно директно след прекъсване на приема на кофеин. В изследване е открито, че прекъсването на кофеина е обвързвано с по-ниска умствена зоркост и по-дълго време за реакция и проблеми с паметта. Усещането за замаяност също е постоянно срещан признак при прекъсване на кофеина. Проблемите след прекъсването на кофеина нормално стартират в границите на 12 до 24 часа след последната доза, а целият развой на освобождение от кофеина може да продължи сред два и девет дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР