Хиляди хора маршируваха в Ню Йорк, за да подкрепят палестинците

...
Хиляди хора маршируваха в Ню Йорк, за да подкрепят палестинците
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи скандират „Свободна Палестина“ в Ню Йорк

Хиляди хора маршируваха в Ню Йорк, с цел да поддържат палестинците и да покачат осведомеността за израелските бомбардировки в линията Газа.

Протести бяха следени в голям брой квартали в разтегнатия град в Съединените щати в петък, като стачкуващи скандираха „ Освободете Палестина “ и призоваваха за завършек на противозаконната окупация на палестинска земя от Израел.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 8 „ Втора Накба ": Ехо от 1948 година, до момента в който Израел подрежда на палестинците да изоставен „ Никъде безвредно да си тръгна': комплициране, боязън след предизвестието на Израел за евакуация Десетки убити, до момента в който бягаха от домовете си в Газа, до момента в който Израел прави наземни набези завършек на списъка

Няколко пресечки на Таймс Скуеър бяха цялостни с най-вече млади, само че и по-възрастни протестиращи, някои от които носеха палестински флагове или куфии, с водачи на мегафони.

Протестиращите бяха чути да скандират „ От реката до морето, Палестина ще бъде свободна “, което употребява девиз, който някои считат за призоваващ за тъждество сред палестинци и израелци, само че еврейските организации са жигосани като антисемитски.

>

Видеоклиповете демонстрират десетки хора, които показват пред дома на сенатора демократ Чък Шумър в Бруклин в петък вечер, с цел да изискат преустановяване на огъня, до момента в който той се готви да пътува до Израел с делегация от законодатели.

В Ню Йорк също имаше контрапротести в петък, като произраелски стачкуващи излязоха по улиците и на моменти влизаха в словесни разногласия с поддръжници на палестинците.

 Interactive_Live tracker_Gaza_October14_2023_0800GMT_Casualty tracker 14 октомври

Градът беше разгласен в положение на паника в подготовка за митингите и полицейското наличие и патрулите бяха засилени в това, което някои нарекоха Международен ден на деяние за Палестина.

Протестите приключиха като цяло мирни, само че съгласно известията няколко десетки души бяха задържани през целия ден и пред дома на Шумер, до момента в който полицейски чиновници се опитваха да разпилян тълпата.

Ню Йорк, който е дом на най-голямата еврейска общественост в света отвън Израел, преди този момент стана очевидец на поредност от демонстрации в поддръжка на палестинската идея, както и събрания в символ на взаимност с израелците, които бяха убити от Хамас.

„ Чувствам, че е мой дълг, освен като мохамеданин, само че и като човешко създание, да видя всички да се появяват поради закононарушенията, които израелската окупация аргументи на палестинския народ “, Лайба Файаз, 21-годишен годишен протестиращ в Ню Йорк, представен от Агенция Франс Прес.

„ Никой не признава мащаба на разрушението, което са отприщили върху тези почтени хора “, добави тя.

Анас Амирех, 51-годишен предприемач и наследник на палестински имигранти, сподели, че отговорът на убийствата на почтени в Израел с „ нов геноцид … в линията Газа е незаконна война и е неправилно “.

Хамас, политическата и въоръжена палестинска формация, която ръководи линията Газа, предприе най-голямото си изненадващо нахлуване против Израел предишния петък, при което бяха убити минимум 1300 израелци и задгранични жители.

Оттогава Израел нанася тежки удари по анклава Газа и е умъртвил минимум 1900 палестинци, в това число доста дами и деца.

Объединените народи описаха израелската заповед за 1,1 милиона палестинци да изтеглят северна Газа като „ невъзможна “ и приканиха за метод за даване на помощ на многото обсадени палестинци там, които в този момент са оставени без ток, вода или интернет. Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР