Хиляди хора маршируваха по улиците на Амстердам, призовавайки за повече

...
Хиляди хора маршируваха по улиците на Амстердам, призовавайки за повече
Коментари Харесай

Хиляди маршируват през Амстердам, призовавайки за действия в областта на климата преди общите избори в Холандия

Хиляди хора маршируваха по улиците на Амстердам, призовавайки за повече дейности за справяне с изменението на климата

От MIKE CORDER Associated Press, 12 ноември 2023 година, 8:40 ч.

АМСТЕРДАМ -- Десетки хиляди хора маршируваха по улиците на Амстердам в неделя, призовавайки за повече дейности за справяне с климата смяна, в всеобщ митинг единствено 10 дни преди национални избори.

Организаторите настояват, че 70 000 души са взели присъединяване в шествието и го нарекоха най-големият митинг за климата до момента в Холандия.

Активистката Грета Тунберг беше измежду тези, които се разхождаха из историческото сърце на холандската столица. Тя и някогашният началник на Европейския съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс, който в този момент управлява лявоцентристки двупартиен блок в предизборната акция, бяха измежду ораторите, които трябваше да се извърнат към навалица, която се събра на площад зад забележителния Rijksmuseum.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > " Живеем във време на рецесии, всички от които са резултат от направените политически избори. Трябва да се направи и може да се направи по друг метод ", уредник Коалицията за климатичната рецесия се споделя в изказване.

Докато обединението включваше младежкото придвижване Петъци за бъдещето, протестиращите бяха от всички възрасти и включваха огромен контингент от медици в бяло палта, носещи транспарант с текст: „ Климатична рецесия = здравна рецесия. “

„ Аз съм педиатър. Тук съм, с цел да не отстъпвам правата на деца ", сподели Лаура Зоневелд. „ Децата са първите наранени от изменението на климата. “

Справянето с изменението на климата е една от основните области на политиката за политическите партии, които се състезават на общите избори на 22 ноември.

„ Време е да протестираме против решенията на държавното управление “, сподели Мардже Вейс, преподавател по испански език и треньор на младежи. „ Надявам се това да повлияе на изборите. “

___

Следете отразяването на климата на AP на https://apnews.com/hub/ климат-и-околна среда

Свързани тематики

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР