Хиляди хора кандидатствали за билети, за да присъстват на полагането

...
Хиляди хора кандидатствали за билети, за да присъстват на полагането
Коментари Харесай

Семейството на Стивън Хокинг организира томбола за поклонението пред гроба му

Хиляди хора кандидатствали за билети, с цел да участват на полагането на праха на починалия физик Стивън Хокинг в Уестминстърското абатство още през първия де н след оповестяването на томболата, заяви ДПА.

" Много се радваме, че получихме подобен отклик ", обявиха от фондация " Хокинг ". Те пуснаха линк към репортаж на Би Би Си, че 12000 души от 50 страни са взели участие в томболата.

Семейството на английския академик разгласи, че провежда лотария с 1000 билета за поклонението в сряда.

Прахът на Хокинг ще бъде положен в земята на лондонското абатство сред гробовете на Исак Нютон и Чарлз Дарвин на 15 юни.

" Съвсем подходящо е тленните остатъци на професор Стивън Хокинг да бъдат положени до тези на изтъкнатите му сътрудници ", съобщи деканът на абатството Джон Хол.

Стивън Хокинг умря на 14 март на 76-годишна възраст в дома си. Редица звезди и локални хора се стекоха на опелото му на 31 март в черква в Кембридж.

Хокинг е един от най-големите специалисти по гравитация и черни дупки. През 1979 година той е определен за Лукасов професор по математика в Кембриджския университет. Длъжност, която е заемел и Исак Нютон.

Томболата за поклонението пред гроба на Хокинг продължава до вторник. Кандидатстването за билетите е на уеб страницата: stephenhawkinginterment.com.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР