Хиляди хора излязоха вчера в Берлин, за да протестират срещу

...
Хиляди хора излязоха вчера в Берлин, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и насилие: Над 600 арестувани на анти-COVID протест в Берлин

Хиляди хора излязоха през вчерашния ден в Берлин, с цел да стачкуват против наложените от немското държавно управление противовирусни ограничения. Те нарушиха възбраната за събирания, което докара до конфликти с полицията и задържането на към 600 стачкуващи, съобщи Асошиейтед прес.

Местните управляващи не разрешиха няколко митинга през уикенда, само че стачкуващите в Берлин не се подчиниха на разпорежданията. Столичната полиция разположи над 2000 служители на реда, с цел да разпилян демонстрациите.

 Снимка: AP/БТА

Докато тълпите прекосяваха от берлинския квартал Шарлотенбург през парка " Тиргартен " към Бранденбургската врата, полицията предизвести с високоговорител, че ще употребява водни оръдия, в случай че протестиращите не се разпилян.

Въпреки че броят на новите случаи на ковид в Германия остава невисок в съпоставяне със прилежащите страни, Делта разновидността докара до скок на инфекциите през последните няколко седмици. Вчера бе обявено за 2097 нови случая, което е с над 500 повече от миналата неделя.

" Те пробваха да пробият полицейския кордон. Това докара до потреблението на сълзотворен газ, на палки и физическо принуждение ", заяви в " Туитър " полицията в Берлин, представена от Франс прес.

 Снимка: AP/БТА

Говорител на полицията уточни, че 5000 души са взели присъединяване в митинга и че над 600 са били задържани.

Демонстрацията бе проведена от придвижването " Кверденкер " ( " Нестандартно мислещи " ), което се наложи като главен сериозен глас против санитарните рестрикции в Германия. Движението е формирано от последователи на тайни теории, антиваксъри, крайнолеви и крайнодесни.

Някои стачкуващи издигнаха плакати с надписи " Свобода " и " Не на диктатурата на Короната ". Малцина носеха маски.

 Снимка: AP/БТА

Германия облекчи през май доста от въведените поради ковид ограничавания, включително отвори заведенията за хранене и питейните заведения. Все още обаче доста действия като храненето в заведения за хранене на закрито или отсядането в хотел изискват уверение за имунизация или негативен резултат от тест за ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР