Хиляди хора излязоха по улиците по целия свят, за да

...
Хиляди хора излязоха по улиците по целия свят, за да
Коментари Харесай

Хиляди по цял свят протестираха срещу насилието над жени

Хиляди хора излязоха по улиците по целия свят, с цел да осъдят насилието в интернационалния ден за битка с насилието над дами.

" Бичът на насилието, учредено на пола, продължава да предизвиква болежка и неправда на прекалено много хора ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. " Приблизително една на всеки три дами в международен мащаб ще претърпи физическо принуждение, обезчестяване или гонене в някакъв миг от живота си. Това е безсрамие. Особено в региони на спор безчет дами и девойки страдат в ръцете на причинители, които правят принуждение, учредено на пола, и употребяват изнасилването като оръжие за война. “

В Гватемала протестиращите направиха възпоменателни церемонии, поставяйки свещи, с цел да изпишат 438 - броят на дамите, убити до момента тази година.

В чилийската столица Сантяго към 1000 протестиращи маршируваха по улиците, скандирайки " Нито една крачка обратно " и настоявайки за дейности от страна на държавното управление за отбрана на дамите.

Група за отбрана на дамите пресмята, че тази година в страната са осъществени 40 убийства на дами.

По продължение на фамозния плаж Копакабана в Рио де Жанейро протестиращите подредиха 722 чифта дамски обувки, от високи токчета до маратонки, всеки чифт пред името на дамата, с цел да изобрази убийствата на дами, регистрирани през 2022 година – най-високият брой от 2019 година, съгласно Бразилския конгрес за социална сигурност.

А в Аржентина стачкуващи – в това число тези, които са загрижени от избора на президента Хавиер Милей – в Буенос Айрес съчетаха митинг против насилието над дами с проява на поддръжка за палестинския народ.

Милей предложи премахването на Министерството на дамите, половете и многообразието, което дава отговор за предотвратяването на насилието, учредено на пола, и зае твърда позиция по въпроси, в това число абортите и равното възнаграждение.

Убийство в Италия

В Италия, която беше разтърсена от убийството на 22-годишна студентка, за което се твърди, че е осъществено от някогашния й другар, към 50 000 душ демонстрираха в Рим, където Колизеумът беше осветлен в алено.

Страната е ужасена от случая с Джулия Чекетин, която изчезна за една седмица, когато трябваше да получи дипломата си по биомедицинско инженерство от университета в Падуа.

Тялото й в последна сметка беше открито в дере на към 120 километра северно от Венеция, а някогашният й другар, 22-годишният Филипо Турета, е задържан в Германия.

" Тази годинах придобива изключително значими конотации за нас... за тези в тази страна, които се грижат за правата, претенциите и еманципацията на всички дами, след следващото ликвидиране на дами, убийството на Джулия Чекетин ", сподели Луиза Лодуче, 22-годишен библиотекар.

През годината до 12 ноември в Италия е имало 102 случая на ликвидиране с жертви дами, 82 от тях от членове на фамилията или сегашни или някогашни сътрудници, съгласно вътрешното министерство.

В Турция към 500 дами се събраха в квартал Шишли в Истанбул. Те разпънаха транспаранти с надписи " Няма да мълчим " и " Жените са обединени и се борят против насилието от страна на мъжете ".

Протестиращи излязоха по улиците и в Анкара.

Образовайте момчета ви

Във Франция няколко хиляди души, доста от които облечени в лилаво, се събраха на протест по мразовитите улици на Париж и други градове, носейки табели с надписи: " Едно обезчестяване на всеки шест минути във Франция " и " Защитете девойките си, образовайте вашите момчета ".

" Не желаеме повече да броим мъртвите “, сподели пред кореспонденти Маел Леноар, чиновник от активистката група „ Всички ние ", призовавайки държавното управление да отдели повече пари за " премахване " на насилието против дами.

Франция е записала 121 дами, убити през тази година, в съпоставяне със 118 през 2022 година, съгласно държавни данни.

22-годишната Леоноре Маунури от Страсбург уточни, че правосъдната система би трябвало да бъде изменена, с цел да се оправи дейно с феномена.

„ Сексуалното принуждение е мъчно за доказване. Много каузи се отхвърлят. Съдебната система не е приспособена за справяне с казуса ", сподели тя.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР