Хиляди хора излязоха по улиците на Сидни днес следобед, за

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Сидни днес следобед, за
Коментари Харесай

Посещението на крал Чарлз в Австралия завърши с положителен тон

Хиляди хора излязоха по улиците на Сидни през днешния ден следобяд, с цел да посрещнат персонално крал Чарлз и кралица Камила на фона на емблематичната постройка на Операта , съобщи. За членовете на Бъкингамския замък това беше идеалният свършек на кралската обиколка в Австралия. Събитието приключи с позитивен звук , макар че през вчерашния ден в Канбера се организира митинг , който се трансформира във водеща тематика. Преобладаващото въодушевление на обществеността в Сидни въпреки всичко остана подкрепящо .

През февруари изглеждаше, че това турне няма да се състои, защото кралят беше диагностициран с онкологично заболяване , което изисква интензивна терапия . В последна сметка лекуващият екип разреши на монарха да пътува. По тази причина продължителността на това посещаване е по-кратка , а уговорките са проведени по този начин, че да се избегне ранното започване и късното привършване . Дори и с тези промени обаче, графикът на краля и кралицата остана претрупан .

В рамките на днешния ден кралската двойка се срещна от близко с Националния център за високи достижения на коренното население, хранителна банка, план за обществено настаняване, самодейност за ограмотяване, публично барбекю, като наред с това организира среща с двама водещи откриватели в региона на онкологичните болести и участва на честване на 50-годишнината на Операта в Сидни и посещаване на военноморските сили в пристанището на Сидни. Официално бе открит и австралийският клон на Фондация „ King’s “ , който уголемява благотворителната организация, насърчаваща устойчивостта и осигуряваща образование в обичайни занаятчийски умения.

Всички тези разнородни събития се радваха на голям интерес и внимание , както от страна на Чарлз, по този начин и от страна на многочислените присъстващи жители. Здравословните му проблеми не се демонстрираха и той изглеждаше разчувстван от реакцията на обществеността при първото си посещаване тук като монарх. Протестът пред постройката на Народното събрание в Канбера , извършен през вчерашния ден, не беше напълно непредвиден . Кралят се е сблъсквал с доста протестиращи през годините, а при идването си в Австралия безспорно е бил с ясното схващане, че евентуално ще се стигне до прояви на неодобрение и акции в поддръжка на коренните общности.

Присъствието на краля в страната, незабавно насочва вниманието към ролята му като държавен глава и повдига още веднъж въпроса дали тя е подобаваща за образа на модерна Австралия . Макар че републиканските настроения тлеят под повърхността, те не се демонстрираха по някакъв забележителен метод по време на това посещаване. Премиерът Антъни Албанезе беше до краля и кралицата по време на няколко уговорката и се изрече топло за своите почетни посетители. Преди да разгласи спирането на работата на Народното събрание, министър-председателят публично приветства краля в Канбера.

„ Вие показахте огромно почитание към австралийските жители, даже във времена, когато обсъждахме бъдещето на личните си конституционни разпореждания и характера на връзките ни с Бъкингамския замък. Нещата непрестанно се трансформират “, съобщи Албанезе .

ИПБ: Фондът за сигурност на придвижване по пътищата се употребява за други цели

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР