Хиляди хора излязоха по улиците на Париж, за да протестират

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Париж, за да протестират
Коментари Харесай

Протестите във Франция: Сблъсъци между демонстранти и полиция в цялата страна

Хиляди хора излязоха по улиците на Париж, с цел да стачкуват против пенсионната промяна на държавното управление на Макрон в четвъртък, в границите на 11-ия кръг от митинги в цялата страна.

На фрагменти се вижда по какъв начин полицията влиза в конфликти с стачкуващите против промяната и арестува някои участници в митинга.

Сблъсъци избухнаха и в Страсбург.

Кадри демонстрират служители на реда в екипировка за битка с безредиците, изправени против стачкуващите, както и няколко пожара по улиците и други вандалски дейности.

Хиляди излязоха и по улиците на Нант, откакто договарянията сред държавното управление и френските профсъюзи попаднаха в задънена улица.

На фрагментите се вижда по какъв начин полицията влиза в конфликти с протестиращите и употребява сълзотворен газ, а стачкуващите хвърлят предмети по чиновниците на реда.

" За 11-и път съм тук, тъй като тази промяна е несправедлива, основава неравенства, конгломерира доста несправедливости. И е част от политически план, който е също толкоз неправдив ", съобщи членът на Единната федерация на профсъюзите (FSU) Йоан Русо.

В четвъртък хиляди излязоха и по улиците на Лион.

На фрагментите се вижда по какъв начин стачкуващите влизат в конфликти с служители на реда на фона на разпилян сълзотворен газ. Противниците на пенсионната промяна се виждат по какъв начин стачкуват със флагове и сигнални ракети.

Френският парламентарен съвет, който има право да анулира част или цялото законодателство, ще се произнесе по проблема на 14 април, като всички страни чакат решението му.

От януари насам хиляди служащи организираха демонстрации и стачки в разнообразни браншове, в това число превоз, енергетика и обучение.

Демонстрациите се ускориха, откакто държавното управление на Макрон реши да заобиколи гласуването в Националното заседание и да прокара проекта за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години до 2030 година, както и да удължи нужния трудов стаж на 43 години, с цел да могат служащите да получават цялостна пенсия.

В градовете в цялата страна се организираха яростни демонстрации, като конфликтите сред протестиращите и полицията провокираха загрижеността на комисаря по правата на индивида на Съвета на Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР