Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг днес, за да

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг днес, за да
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в шествие в Хонконг за тест на правителството

Хиляди хора излязоха по улиците на Хонконг през днешния ден, с цел да се включат в шествие, възприемано като тест за трайността на настояванията на антиправителственото придвижване, което на следващия ден ще означи половин година от демонстрациите, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Скандирайки " Борба за независимост " и " Подкрепете Хонконг ", протестиращите образуваха голяма жива верига, виеща се из целия търговски регион на залива Козуей. На моменти митингът утихваше, като хилядите стачкуващи изпълваха тесните улички с крясъци " Революцията на нашето време ", отекващи сред високите кули.
Мнозина бяха с вдигнати пет пръста като израз на петте претенции, включващи демократични избори за водач и парламент на Хонконг.

Десетки хиляди поданици на Хонконг са се събрали през днешния ден следобяд (местно време) в оживения търговско-развлекателен регион в залива Козуей, с цел да участват на най-големия антиправителствен протест през последните седмици. Властите позволиха това събитие да се организира по случай Деня на правата на индивида, който се отбелязва на 10 декември в сходство с резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестява ТАСС.

Правоохранителните органи предизвестиха уредниците, че митингът би трябвало да премине спокойно и умерено, без провокации, и да приключи най-късно в 22:00 ч. локално време (16:00 ч. бълг вр. - бел. ред.)

По-рано през днешния ден полицията арестува 11 души на възраст сред 20 и 63 години и конфискува оръжия, измежду които военни ножове, пиратки, полуавтоматичен 9-милимитров револвер " Глок " и над 100 патрона. Това е първото изземване на военен револвер за шестте месеца на митинги, означават ТАСС и " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР