Хиляди хора бяха евакуирани днес от малкия град Пугачово и

...
Хиляди хора бяха евакуирани днес от малкия град Пугачово и
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани в руски град заради пожар и взривове в склад за боеприпаси

Хиляди хора бяха евакуирани през днешния ден от дребния град Пугачово и покрайнината в Република Удмуртия, Централна Русия, поради пожар и гърмежи в склад за муниции на някогашен боен полигон, съобщи ДПА. В региона е оповестено изключително състояние.
 
Огънят обхвана територия от към 50 хектара наоколо до града, намиращ се на към хиляда километра източно от Москва, оповестиха съветските медии.
 
Намираща се наоколо автомагистрала беше затворена поради продължаващите гърмежи на муниции. По същата причина огнеборците - над 100 души - към този момент не могат да стигнат до мястото на пожара. Затова на този стадий се постанова той да бъде гасен от въздуха. За задачата там са изпратени специфичен противопожарен аероплан Бе-200 и три хеликоптера, съобщи ТАСС.
 

На този стадий няма заплаха за живота и имуществото на локалните поданици, оповестиха районните управляващи. Изпратени са десетки служители на реда и доброволци, които да охраняват имуществото на евакуираните.
 
В същото хранилище преди седем години избухна пожар, който лиши живота на един боец и нанесе вреди на няколко хиляди домове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР