Хиляди грузинци в сряда се втурнаха да излязат от столицата

...
Хиляди грузинци в сряда се втурнаха да излязат от столицата
Коментари Харесай

Хиляди грузинци бягат от Тбилиси преди градът да бъде блокиран

Хиляди грузинци в сряда се втурнаха да излязат от столицата Тбилиси преди блокирането, което ще бъде наложено като част от ограничаващи ограничения за битка с ковид.
Автомагистралите бяха задръстени на изходите от Тбилиси, защото доста фамилии напущат града, като избраха да прекарат дните на строги ограничавания в своите къщи в провинцията.
Във вторник министър председателят на Грузия Гиорги Гахария разпореди изключителното състояние и общата карантина, наложени предишния месец, да се удължи до 10 май, като също по този начин забрани влизането и излизането от четири огромни града - Тбилиси, Рустави, Батуми и Кутаиси - за 10 дни, започващи от сряда вечерта.
Досега Грузия има регистрирани 306 случая на COVID-19 и три смъртни случая, един от най-ниските проценти в Европа.
Но откакто във вторник бяха доказани рекордни 26 нови случая, Гахария съобщи, че " страната минава към стадия на пълномащабно вътрешно предаване на вируса ".
" Следователно е належащо да се затегнат ограниченията още повече ", сподели той на конференция.
При първичните карантинни условия на жителите беше позволено да употребяват колите си денем, стига в транспортно средство да има не повече от трима души.
В сряда министърът на опазването на здравето Екатерине Тикарадзе съобщи, че лечебните заведения в Грузия няма да могат да се оправят с широкомащабното разпространяване на ковид, защото дребната страна няма задоволително лекари в интензивни отделения,, които да лекуват хиляди пациенти с COVID-19 в тежко положение.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР