Хиляди граждани танцуваха по улиците на Берлин, придружени от 25

...
Хиляди граждани танцуваха по улиците на Берлин, придружени от 25
Коментари Харесай

Хиляди танцуваха по улиците на Берлин в името на толерантността

Хиляди жители танцуваха по улиците на Берлин, съпроводени от 25 преносими парадни платформи с гърмяща музика като част от парада " Влак на любовта " в името на толерантността и общественото включване, както и за честване на 30-годишнината от рухването на Берлинската стена, съобщи ДПА.

" Броят на участниците несъмнено е четирицифрено число ", съобщи говорителка на полицията. Организаторите към този момент не са показали личната си оценка, само че по-рано оповестиха за към 50 000 участници.

Полицията посочи, че " Влакът на любовта " (Zug der Liebe) е минал спокойно и е предизвикал единствено леки закъснения в публичния превоз. Участниците танцуваха под звуците на електронни ритми, облечени в жанр " рейвър " от 90-те години.

" Нова стена се образува в мозъците на доста хора. Искаме да я съборим ", сподели Йенс Шван , представител на уредниците.

" Много, най-много младежи, наподобява не знаят какво се е случило тогава и какъв брой значима е 1989 година за цялата страна ", написа в уеб страницата на уредниците. През август 1961 година комунистическото държавно управление в Източна Германия стартира построяването на Берлинската стена. Съоръжението разделяше града и неговите поданици в продължение на повече от 28 години .-->

Разделението на двете Германии завърши след поредност мирни митинги в Източна Германия, довели до събарянето на стената на 9 ноември 1989 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР