Хиляди граждани отново се събраха около Народното събрание, за да

...
Хиляди граждани отново се събраха около Народното събрание, за да
Коментари Харесай

Нищо не може да ни спре! Премиерът говори пред митинга в подкрепа на кабинета

Хиляди жители още веднъж се събраха към Народното събрание, с цел да изразят поддръжката си към кабинета на Кирил Петков, чиято орис ще се реши в сряда вечерта, когато депутатите ще гласоподават импортирания от ГЕРБ.

" Тези хора обърнаха вълната. Вотът на съмнение няма чак толкоз огромно значение, тъй като по-късно имаме първи мандат и евентуални избори. След това имаме дълъг път. Докато всички хора са решили, че България ще бъде друга, мен не ме е боязън ", сподели пред кореспонденти Кирил Петков , който излезе на площада дружно със брачната половинка си Линда Петкова, с вицепремиера Асен Василев и отстранения ръководител на Народното събрание Никола Минчев .

Въпрос на идея и съидейници е да се съберат нужният брой депутати. На самостоятелни депутати разчитаме, разяснява министър председателят във връзка утрешното гласоподаване по вота на съмнение.

Той към този момент управлява държавно управление на малцинството, откакто водачът на " ИТН " Станислав Трифонов отдръпна поддръжката си и напусна ръководещата коалиция. Шестима депутати от Има Такъв Народ обаче се опълчиха на Трифонов и напуснаха Има Такъв Народ. За да има кабинетът болшинство, му трябват най-малко още шестима народни представители.

" Нищо не може да ни спре - след вота има първи мандат, идва втори мандат. Благодаря ви, че сме дружно! ", сподели Петков.

" Истината е, че не мога да допускам на това, което се случва и просто ме оставяте безгласен. Благодаря ви - вашата поддръжка и вашата мощ са гаранцията, че в тази страна в последна сметка справедливостта ще спечелва ", съобщи пред множеството Никола Минчев.

Към 20 ч., когато завършиха дебатите по вота на съмнение, на площада излязоха и депутати от Политическа партия, Демократична България, както и министри от кабинета.

Поредната гражданска акция в поддръжка на държавното управление се организира от северната страна на Народно заседание, на площада пред храм " Св. Александър Невски ", защото в това време са проведени и контрапротести срещу държавното управление. През деня се организираха първите три, а вечерта стартира и този на проруската популистка партия " Възраждане " отпред с Костадин Костадинов – Копейкин, чийто последователи крещят " Оставка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР