Хиляди граждани на София и различни поклонници от чужбина се

...
Хиляди граждани на София и различни поклонници от чужбина се
Коментари Харесай

Събитие за мир на пл. „Независимост” в София

Хиляди жители на София и разнообразни поклонници от чужбина се събраха на площад „ Независимост” в София за Събитието за мир - заключителното публично събитие, с което ще завърши визитата на папа Франциск у нас.

На площада има представители на другите вероизповедания в българската страна. Има група католици, представители на Израилтянския нравствен съвет, на организация „ Шалом”, както и на мюсюлманското изповедание, което е показано от основния мюфтия. Няма обаче представители на православната черква.

На фона на песента " We are the world " („ Ние сме светът”), изпълнена от детски хор, папа Франциск ще бъде посрещнат на площада. Шест деца, които символизират другите религии у нас, ще държат в ръцете си запалени факли.

Представител на шестте вероизповедания - православни, мюсюлмани, протестанти, евреи, арменци и католици - ще насочат личен апел за мир.
Папата: Песимистите унищожават всичко – даже торта, сипвайки оцет върху нея „ Този, който обича, не си губи времето, с цел да се оплаква ", сподели той пред католическата общественост в Раковски
Светият отец ще прикани всички да си разменят знак на мира с думите на български: " Помирете се взаимно ".

В края на церемонията на площада в небето над София ще полетят гълъби и балони в цветовете на българското знаме и знамето на Светия трон.

С папамобила си главата на Римокатолическата черква ще се насочи на обиколка на всички храмове на вероизповеданията.

Папа Франциск в България Приключи срещата на папата с католическата общественост в Раковски (СНИМКИ) Папата: Песимистите унищожават всичко – даже торта, сипвайки оцет върху нея Деца извършиха национален танц в чест на папата (ВИДЕО) По улиците на Раковски с папамобила (ВИДЕО) Специален подарък за папата: Какви са посланията на „ Отбор на вярата ” Послание за мир: Поканени са представители на другите вероизповедания Спортни пристрастености: Папа Франциск е разпален почитател на футбола Папа Франциск и децата Хорхе Берголио преди и след Ватикана Проф. Лиляна Симеонова: Франциск е популярен папа комуникатор Първо причестяване на българчета очи в очи с папа Франциск (ВИДЕО И СНИМКИ) НА ЖИВО: Папа Франциск в България – ден втори Втори ден от визитата на папа Франциск: Светият отец отива в Раковски Двама души са задържани на Светата литургия, на шестима е оказана здравна помощ Видео на папа Франциск и плачещо дете трогна целия свят (ВИДЕО) В Раковски се приготвят да посрещнат папа Франциск Снимката на журналиста Петър Нанев с папа Франциск обиколи света Гласът на Ватикана: Да съветваш папата Папа Франциск получи копие от иконата на Св. Богородица от Несебър Света литургия на пл. „ Княз Александър Първи ” (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР