Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко

...
Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко
Коментари Харесай

Хиляди гневни израелци излязоха по улиците, протестирайки срещу кабинета на Нетаняху

Хиляди жители на Израел още веднъж излязоха по улиците на няколко града в страната, с цел да стачкуват против държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху и с цел да изискат сключването на договорка за освобождение на заложниците, държани от палестинската ислямистка формация " Хамас ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 
В центъра на Тел Авив стачкуващите настояха за незабавни избори. Други показаха недоволството си от Нетаняху със викания: " Ти си ръководителят, ти си отговорен! ".

" Обвинявам те, Биби, че унищожаваш всички полезности, в чиито дух отгледахме децата си ", сподели пред протестиращите жена, оживяла при бруталното нахлуване на " Хамас " против Южен Израел от 7 октомври, която обаче е изгубила брат си.

Популярността на Нетаняху внезапно понижа след нападението на палестинската формация. Критиците му го упрекват, че е пренебрегнал отбраната на границата с Газа, като е сложил политическото си оцеляване над ползите на страната.

В Йерусалим в събота дойде протестно шествие, проведено от родственици на държаните от " Хамас " заложници. Протестиращите потеглиха в сряда от един от атакуваните на 7 октомври кибуци до границата с Газа, като крайната им цел бе формалната резиденция на Нетаняху в Йерусалим.

Целта на шествието беше да се ускори натискът върху премиера да обезпечи незабавното освобождение на към 100 заложници, които остават в плен.

Протести имаше и в Хайфа и Беершеба, както и пред частната вила на Нетаняху в Кесария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР