Хиляди граждани на Германия излязоха на улицата, за да протестират

...
Хиляди граждани на Германия излязоха на улицата, за да протестират
Коментари Харесай

Германци на протест срещу правителствените ограничения

Хиляди жители на Германия излязоха на улицата, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки, наложени от държавното управление като мярка против пандемията от ковид.
Смъртните случаи в страната вследствие затруднения, породени от ковид, са по-малко в сравнение с при множеството европейски съседи и някои ограничения за блокиране към този момент са облекчени, оповестява „ Ройтерс ”. Протестите против ограниченията, за които канцлерът Ангела Меркел упорства да останат в действие, с цел да се забави епидемията, събра доста недоволни хора и стачкуващите извършиха улиците втори следващ уикенд.
Осмивани в обществените медии като „ ковидиоти “,рискуващи да причинят втора вълна от болест, които биха могли да доведат до стягане на рестриктивните мерки, протестиращите проведоха демонстрации на няколко места в столицата Берлин и провинция Бранденбург, предава БГНЕС.
В Щутгарт, където някои протестиращи предишния уикенд подцениха разпоредбите за обществено разграничаване и не носеха маски за лице, полицията очакваше следващия протест до 5000 души.
В Мюнхен уредниците желаеха от управляващите да дадат зелена светлина за протест до 10 000 души на площада в центъра на града, на който нормално се организира известният в целия свят бирен фестивал Октоберфест. Но градските управляващи показаха нуждата от съблюдаване на разпоредбите за обществено разграничаване и позволиха в демонстрацията да вземат участие до 1000 души.
Твърдото ядро на протестиращите се управлява от няколко нови групи. Една от групите е „ Съпротива 2020 “, ръководена от юрист от източен Лайпциг и доктор от Югозападна Германия, които слагат под въпрос формалната статистика на инфектираните с ковид и преглеждат главните политически партии като елитарно построени структури.
Друга група, наречена „ Компакт ”, разказва себе си като „ острия меч против имперската агитация “. Германските медии позволяват, че Русия може да застане зад дезинформационна акция, която да подтиква митингите.
Досега в Германия инфектираните с ковид са над 173 000 души, от които има близо 7 900 смъртни случая. Повечето германци утвърждават ръководството на рецесията на Меркел, като анкетите демонстрират, че поддръжката за нейни закостенял съюз нараства до 40%. Проучване, оповестено в четвъртък, сподели, че 56% от популацията поддържа сегашните ограничения за блокиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР