Хиляди говеда в места, където биват угоявани, в югозападната част

...
Хиляди говеда в места, където биват угоявани, в югозападната част
Коментари Харесай

Жегата погуби хиляди животни в Канзас

Хиляди говеда в места, където биват угоявани, в югозападната част на щата Канзас са умрели от топлинен стрес , дължащ се на високите температури, високата мокрота и слабия вятър през последните дни, настояват представители на промишлеността, представени от Асошиейтед прес.

Окончателният брой на жертвите остава неразбираем, само че до през вчерашния ден най-малко 2 000 смъртни случая, свързани с горещините, са докладвани на щатската организация, която оказва помощ за унищожаването на труповете. Говорителят на организацията Мат Лара съобщи, че чака този брой да нарасне, защото от ден на ден ферми оповестяват за загуби от горещините през тази седмица.

Смъртните случаи съставляват сериозна загуба, защото животните, които нормално тежат към 1 500 кг, костват към 2 000 $ на глава.

Много от говедата към момента не са били свалили зимната си четина, когато настъпи горещата вълна, което било още една причина за случилото се.

„ Това е събитие, което се случва един път на 10 или 20 години. Това не е обикновено събитие ", споделя Брандън Депенбъш, който обслужва плантация в Грейт Бенд, Канзас. „ Това е извънредно извънредно, само че се случва. “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР