Рентгенографите ще стачкуват отново в Англия заради спорове за заплащането

...
Хиляди гласуваха в подкрепа на действието, което ще се проведе
Коментари Харесай

Хиляди гласуваха в подкрепа на действието, което ще се проведе заедно с младши лекари и консултанти, които също стачкуват заради заплащането между 2 и 4 октомври, с нива на покритие за Коледа .

Дните на стачката също съвпадат с първата конференция на торите на Риши Сунак като лидер и министър-председател.

Един милион пациенти в момента чакат да бъдат прегледани от рентгенолог, което често забавя жизненоважната диагноза и лечение в продължение на месеци, каза SoR.

Дийн Роджърс, директор на индустриалната стратегия на обществото, каза: „Плановете на правителството да отвори нови диагностични центрове в общността и да намали списъците на чакащи за рак разчитат на наличието на силна радиографска работна сила – което означава наемане и задържане на повече рентгенографи.

„В допълнение към искането за увеличение на заплащането, ние предложихме да предложим или златни ръкостискания за нови рентгенографи, или намалена работна седмица за цялата професия – и двете целят подобряване на условията на труд за професията.

„Но министрите категорично отхвърлиха нашите предложения, отказвайки дори да обсъдят начини да направят професията по-привлекателна за настоящата работна сила или за новоназначените.

“ Нищо в дискусията не ни даде увереност, че правителството ще има желание да се оттегли от настоящата си позиция.

„Не искахме да се връщаме отново тук, но със съжаление смятаме, че нямаме друг избор, освен да предприеме по-нататъшни стачни действия."

Прочетете повече: Зад стачките: Как две жени поведоха милион работници в битка

Г-н Роджърс каза, че предприемането на стачни действия никога не е лесно решение .

„Това е особено вярно за професионалистите по рентгенография, които се посвещават на осигуряването на възможно най-добрите грижи за пациентите – въпреки че работят дълги часове за заплащане, което от години изостава от средните заплати“, каза той.< /p>

Г-н Роджърс добави: „Правителството се съгласи да подкрепи увеличение на заплатите с 6,5% за други работници в публичния сектор. Това само подчертава колко неадекватна и несправедлива е сделката от 5% на NHS.

„Професионалистите по радиография трябва да получат увеличение от 6% до 7%, в съответствие с другите държавни служители.

“ Това означава поемане на ангажимент за осигуряване на възстановяване на заплащането и осигуряване на повече за работната сила на радиографията без забавяне."

Напускането на консултанти и младши лекари следващия месец ще бъде първата съвместна стачка на двете групи в историята на NHS.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР