Хиляди гърци се събраха пред митрополитската катедрала в Атина, за

...
Хиляди гърци се събраха пред митрополитската катедрала в Атина, за
Коментари Харесай

Гърция се сбогува с последния си крал

Хиляди гърци се събраха пред митрополитската катедрала в Атина, с цел да се сбогуват с последния гръцки крал Константинос Втори. Монархът издъхна предишния вторник в болница в столицата на 82-годишна възраст. Гръцкото държавно управление по-рано разгласи, че някогашният крал ще бъде заровен като частно лице без държавните почести, които се поставят на някогашни държавни ръководители.

" Ядосвам се, тъй като погребенията на артисти и артисти са обществени, а не можем да отдадем почитна човек, който е бил крал в продължение на 10 години. Тъжно е ", споделя Ирини.

Константинос прекарва по-голямата част от живота си в заточение, най-вече в Лондон. През 1974 година след референдум Гърция дефинитивно отхвърля монархията.

" Приемаме, че сме президентска страна, народна власт. Но монархията е огромна част от нашата история. Не можем да я зачеркнем просто по този начин ", безапелационен е Илиас.

Освен елементарните жители, на погребението участваха редица европейски кралски особи. Сред тях бяха испанският крал Фелипе, брачната половинка му Летисия, както и датската кралица Маргрете Втора. Събитието мина при изключителни ограничения за сигурност. Тялото на Константинос ще бъде положено в бившето кралско имение Татой, близо до Атина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР