Хиляди фермери излязоха на протест в полската столица Варшава срещу

...
Хиляди фермери излязоха на протест в полската столица Варшава срещу
Коментари Харесай

Полски фермери протестираха срещу земеделската политика на ЕС

Хиляди фермери излязоха на митинг в полската столица Варшава против селскостопанската политика на Европейския съюз и вноса на евтини храни от прилежаща Украйна. Демонстрацията се причислява към седмици на сходни митинги в цяла Европа. Недоволните обявиха, че желаят полското държавно управление да се отдръпна от " Зелената договорка " на Европейски Съюз. Протестиращите фермери желаят също по този начин границата на Полша с Украйна да бъде запечатана за вноса на зърно и други хранителни артикули, който съгласно тях подбиват цените, които фермерите могат да получат на вътрешния пазар. 

 
Исканията са непроменени, а точно да се оттеглим изцяло от " Зелената договорка ", да защитим границите си, най-много с Украйна, за стоките, които идват оттова и заплашват нашето селско стопанство, както и да защитим животните. 
Славомир Издебски, уредник на митинга, Съюз на фермерите OPZZ

Протестиращите, които в по-голямата си част оставиха тракторите си вкъщи, възнамеряваха да стачкуват пред кабинета на министър-председателя Доналд Туск. Туск, който от своя страна дефинира гнева на фермерите като оневинен, съобщи, че европейските страни ще работят с Брюксел за намиране на решения на настояванията на фермерите. Европейската комисия към този момент направи някои отстъпки пред фермерите, в това число отлагането на намаляването на използването на пестициди за след изборите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР