Хиляди евакуирани и без ток, стотици блокирани в колите си

...
Хиляди евакуирани и без ток, стотици блокирани в колите си
Коментари Харесай

Дъждове и свлачища в Канада блокираха пътища, хиляди са без ток

Хиляди евакуирани и без ток, стотици блокирани в колите си по пътищата, спрял петролопровод - това са последствията от проливните дъждове, свлачищата и наводненията, парализирали няколко огромни градове в Британска Колумбия в Канада, съобщи Франс прес.

Няколко автомагистрали бяха затворени в зони, в които през лятото бушуваха пагубни горски пожари. Десетки хиляди хора бяха наранени от прекъсване на електроподаването в цялата провинция. Девет души са потърпевши в свлачищата.

Още фотоси вижте тук >>>

Между 80 и 100 автомобила бяха блокирани от свлачище на автомагистрала покрай Агасиз, на стотина километра източно от Ванкувър. Там са изпратени избавителни екипи, пожарникари и полиция, както и армията с хеликоптери. Смята се, че в блокираните коли има 275 души, измежду които и 50 деца.

Длъжностни лица в Мерит, Британска Колумбия, подредиха на жителите да изоставен, защото наводненията блокираха два моста и принудиха пречиствателната станция за отпадъчни води да бъде затворена.
 Снимка: БТА/AP
" Продължителното обитаване на общността без санитарни услуги съставлява риск от всеобщо запазване на канализацията и риск за персоналното здраве ", се споделя в формалното известие на управляващите в Мерит.

В някои региони паднаха над 200 мм дъжд в неделя - количеството, което нормално виждат за един месец, а потопът продължи в понеделник, като пътищата бяха покрити с тиня.

" Проливните дъждове и последвалите кални свлачища и наводнения засегнаха разнообразни автомагистрали навътре в Британска Колумбия ", заяви Министерството на превоза в Twitter.

Бурите постановиха затварянето на газопровода Trans Mountain, който води недопечен нефт от Алберта до тихоокеанското крайбрежие. Линията е с потенциал от 300 000 барела дневно.

В град Абътсфорд, покрай Ванкувър, управляващите разпоредиха да бъдат евакуирани над 100 жилища в няколко квартала, застрашени от наводнения и свлачища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР