Хиляди души излязоха по улиците на Манчестър, за да си

...
Хиляди души излязоха по улиците на Манчестър, за да си
Коментари Харесай

Хиляди изпълниха улиците на Манчестър за погребението на сър Боби Чарлтън

Хиляди души излязоха по улиците на Манчестър, с цел да си вземат последно довиждане с легендата на британския футбол и Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън. Световният първенец от 1966 година умря през октомври на 86-годишна възраст след рухване в дома за възрастни, в който живееше.


Погребалният конвой мина по улиците на града пред погледите на хиляди, като катафалката мина и пред статуята на " Светата троица " пред стадион " Олд Трафорд ", която изобразява три от легендите на Манчестър Юнайтед - Чарлтън, Джордж Бест и Денис Лоу. След това към 1000 посетители посетиха самото заравяне, като измежду присъстващите бяха сър Алекс Фъргюсън, принц Уилям, Гарет Саутгейт, Брайън Робсън, Емилио Бутрагеньо, Марк Хюз, Рой Кийн, някогашни и сегашни футболисти на " алените дяволи ".

" Сър Боб не беше просто страховит футболист, той беше страховит човек и постоянно отделяше от времето си за другите ", показа Робсън.


БГНЕС напомня, че сър Боби Чарлтън, легендата на Манчестър Юнайтед и Англия, умря на 86-годишна възраст в събота. Той е считан за един от най-великите футболисти в историята на Юнайтед, като отбелязва 249 гола в 758 мача за клуба в интервала 1956-1973 година Чарлтън печели Купата на европейските първенци с " алените дяволи " през 1968, както и три трофеи на Първа дивизия.

Световният първенец с Англия от 1966 година има 106 мача с националната фланелка и 49 попадения за " Трите лъва " - връх, който той държи сред 1970 и 2015. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР