Хиляди демонстранти се събраха тази вечер в центъра на Манхатън.

...
Хиляди демонстранти се събраха тази вечер в центъра на Манхатън.
Коментари Харесай

Напрежение в САЩ! Хиляди протестираха в Манхатън преди речта на Нетаняху пред ООН

Хиляди стачкуващи се събраха довечера в центъра на Манхатън. Те показват неодобрение поради ескалиращото напрежение в Близкия изток. Масовият митинг се състоя малко преди речта на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в границите на 79-тата Годишна асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Това оповестява локалното издание The New York Times.

Протестиращите блокираха трафика по улиците на огромния американски град. Това сътвори напрежение сред стачкуващи и чиновници на реда. Около 12 протестиращи бяха задържани.

По първични данни митингът в Манхатън е проведен от про-палестински групи.

След като демонстрацията се насочи към един от основните булеварди, а точно – Park Avenue, полицията подреди на недоволстващите да изоставен региона. В случай, че някой откаже да извърши заповедта, е бил задържан.

Това беше вторият митинг в Манхатън за деня. Сутринта полицията арестува 25 души, които блокираха региона към щабквартирата на Организация на обединените нации.

Очаква се през днешния ден Нетаняху да се включи посредством видео връзка пред общото заседание на Организация на обединените нации. Основна тематика в речта му по време на 79-тата годишна асамблея на Общността ще бъде ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Тя беше осъществена на 25 септември.

 

Източник: The New York Times/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР