Хиляди демонстранти излязоха по улиците на големите градове в САЩ

...
Хиляди демонстранти излязоха по улиците на големите градове в САЩ
Коментари Харесай

Хиляди по улиците в САЩ и Канада в подкрепа на палестинците, гориха израелски знамена

Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на огромните градове в Съединени американски щати и Канада, с цел да поддържат палестинците на фона на следващата ескалация на спора с Израел.

Около 2000 стачкуващи се събраха в квартал Бруклин в Ню Йорк, скандираха " Свободна Палестина " и развяваха палестински флагове, съобщи Франс прес.

" Палестинците имат правото да живеят свободно и децата в Газа не би трябвало да бъдат убивани ", съобщи Алисън Замбрано, 20-годишна студентка, пристигнала на митинга в Ню Йорк от прилежащ Кънектикът.

" Казвам на господин Байдън и неговото държавно управление да спрат да поддържат убийството. Подкрепете жертвите, спрете потисничеството ", сподели 73-годишният палестинец Машхур Ахмад, който живее в Ню Йорк от 50 години.

Пропалестинските стачкуващи подпалиха и знамето на Израел.

В Монреал протестиращите скандираха " Освободете Палестина " и носеха плакати с надписи: " Прекратете израелския апартейд " и " Свобода за Газа ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва през вчерашния ден по телефона с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с палестинския президент Махмуд Абас, пред които изрази безпокойствие от ескалацията на насилието и прикани за усмиряване на ситуацията.

Стотици протестиращи блокираха пътния трафик в Лос Анджелис с искане да бъде комплициран завършек на израелските въздушни удари в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяваха флагове с надписи " Свободна Палестина " и скандираха " Да живее интифадата ". Те минаха през вчерашния ден на шествие до израелското консулство в западната част на града.

Полицията спря придвижването по бул. " Уилшър ", оживена пътна артерия, и прикани автомобилистите да заобикалят региона.

Стотици стачкуващи се събраха през вчерашния ден и на площад " Копли " в Бостън и извървяха оттова пешком късото разстояние до израелското консулство, блокирайки трафика. Демонстранти разпънаха транспарант с цветовете на палестинското знаме и надпис " Свободна Палестина " от козирката на постройката, където се намира дипломатическото посланичество.

Други по-малки митинги се състояха в Хартфорд и Питсбърг. На видео в обществените мрежи се вижда по какъв начин ораторът на един от тях приканва американските законодатели да наложат на Израел ограничавания по какъв начин да харчи парите от помощите от Съединени американски щати.

От експлоадирането следващия епизод в израелско-палестинския спор в понеделник са починали минимум 145 души в Газа и 10-ина в Израел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР