Хиляди членове на протестантска църква са свързани с огнище на

...
Хиляди членове на протестантска църква са свързани с огнище на
Коментари Харесай

Коронавирус: Хиляди членове на църква в Южна Корея под карантина

Хиляди членове на протестантска черква са свързани с огнище на ковид в Сеул. Те са помолени да се изолират, оповестиха южнокорейските управляващи, които упрекнаха водача на църквата, който също е с позитивна проба за ковид в нарушение на противоепидемиологичните ограничения , осведоми Агенция Франс Прес.
 Южна Корея с най-вече случаи на ковид от март
Южна Корея с най-вече случаи на ковид от март

Здравните управляващи на Южна Корея оповестиха, че са записали 279 нови случая

Подходът " наблюдава, тествай и лекувай " в Южна Корея се възприема като световен модел за ограничение разпространяването на ковид, само че в този момент страната е принудена да се бори с няколко огнища, свързани с религиозни групи.

През уикенда столицата и прилежащата провинция Кьонги-до не разрешиха всички религиозни събирания и приканиха жителите да заобикалят да пътуват след появяването на нови огнища, провокирало опасения от втора огромна вълна на болест.
 Икономиката на Южна Корея с най-лоши резултати от повече от 20 години
Икономиката на Южна Корея с най-лоши резултати от повече от 20 години

Пандемията от новия ковид удари тежко страната

Република Корея удостовери 197 нови случая през днешния ден, с които се усилиха до общо 15 515. За четвърти следващ в страната са регистрирани трицифрен брой инфектирани, откакто в продължение на няколко седмици имаше по 30-40 случая.

Най-голямото огнище е в църквата Саранг Джейл в Сеул, която е ръководена от противоречив закостенял свещеник, който е водеща фигура в митинги против президента Мун Дже-ин.

Общо 315 случая са свързани с църквата. Това е едно от най-големите огнища в страната досега. Властите са поискали от 3400 членове на църквата да се изолират.

Около всеки шести от църквата е с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР