Хиляди британски ученици участваха днес в "стачка" в защита на

...
Хиляди британски ученици участваха днес в "стачка" в защита на
Коментари Харесай

Хиляди британски ученици протестираха в защита на климата

Хиляди английски възпитаници участваха през днешния ден в "стачка " в отбрана на климата.

Протестната демонстрация се организира в редица английски градове, в това число и в столицата Лондон, предадоха международните организации. Учениците напуснаха образователните занятия, с цел да упорстват за политически решения в битката с климатичните промени. В Лондон на площада пред Народното събрание стотици възпитаници се събраха и скандираха "Спасете нашата планета ". Те носеха плакати, на които пишеше "Климатичните промени са по-лоши от домашните " и "Действайте в този момент за нашето бъдеще ". Някои възпитаници се качиха върху статуите на площада.

Повечето от учениците описаха, че са получили позволение от учебните заведения си, с цел да вземат участие в протестното придвижване, наречено Младежи в стачка за климата (Youth strike 4 climate). Протестното придвижване е обхванало редица европейски страни - Белгия, Швеция, Франция и Германия.

Говорител на английското държавно управление приветства ангажираността на младите в дела, които ги засягат, само че изрази страдание, че поради тези митинги те губят часове, за които пък преподавателите са се подготвили грижливо. Протестите са проведени преди деня на интернационална младежка готовност за климата, оповестена за 15 март и подета от шведската природозащитничка, 16-годишната Грета Тунберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР