Хиляди британски машинисти излязоха на стачка днес с искане за

...
Хиляди британски машинисти излязоха на стачка днес с искане за
Коментари Харесай

Протест на машинисти спря влаковете във Великобритания

Хиляди английски машинисти излязоха на стачка през днешния ден с искане за по-добро възнаграждение и по-добри условия на труд, като по този метод блокираха транспортните услуги в огромна част от страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Този митинг е част от серията стачки на английски служащи с претенции за доста повишение на заплатите, което да компенсира внезапния скок на цените на храните и горивата.

Еднодневната стачка на членовете на Асоциираното съдружие на машинистите спря влаковете по съществени направления, в това число линиите, свързващи Лондон с Шотландия и пътническите връзки към столицата. Работещи през уикенда хора, футболни почитатели, запътили се към мачове, и фамилии, които желаеха да намерят на брега на морето избавление от жегите в огромните градове, бяха принудени да трансформират проектите си.

За Англия това лято е лятото на нарушавания на транспортните услуги, отбелязва АП. Хиляди железопътни служащи излязоха в поредност от еднодневни стачки през юни и юли. За идната седмица са планувани още стачки на служащи в националната железопътна мрежа, както и в автобусната и метро мрежата на Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР