Хиляди богомолци се очаква днес да посетят Бачковският манастир на

...
Хиляди богомолци се очаква днес да посетят Бачковският манастир на
Коментари Харесай

Хиляди богомолци посреща Бачковският манастир на "Голяма Богородица"

Хиляди богомолци се чака през днешния ден да посетят Бачковският манастир на православния празник Успение на Пресвета Богородица. Това заяви за Българска телеграфна агенция архимандрит Симон, свещеник на Светата обител.

Отбелязването на огромния християнски празник стартира още нощес вечерта, през цялата нощ и продължава през днешния ден. След опелото, в дребните часове на нощта пред портите на Светата обител бе отслужен молебен за здраве и отминаване на бедствията за целокупния български народ.

Днес откакто приключи бдението, по Светогорски бит, към 7 часа, е изкарано жито, наричано още Коливо.

По остаряла традиция на обяд на храмовия празник на Бачковската света обител се осветява и раздава курбан на вярващите. За задачата са планувани 200 кг месо, с които ще бъде приготвена ритуалната храна.

От манастирското приятелство са се постарали да обезпечат за празника непрекъснат медицински екип, денонощна противопожарна и полицейска защита за гарантиране сигурността и съблюдаване на публичния ред. Направена и специфична организация на придвижване към подстъпите на манастира.

Бачковската света обител ще остане отворена, през днешния ден дотогава до момента в който има искащи да се поклонят пред Чудотворната икона, сподели още архимандрит Симон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР