Хиляди бежанци от Украйна се очаква в близките дни да

...
Хиляди бежанци от Украйна се очаква в близките дни да
Коментари Харесай

Къде и как ще бъдат настанени украинските бежанци

Хиляди бежанци от Украйна се чака в околните дни да бъдат извозени от морските курорти към вътрешността на страната. Вицепремиерът Калина Константинова е в Бургас в неделя. В събота тя беше във Варна, а имено от морската столица потегля и първият безвъзмезден трен. Голяма част от хотелиерите ще задържат обаче бежанците, настанени при тях, като хората ще стартират и работа, споделя Нова тв в репортаж.

Олга идва в България от Николаев на 21 април. Бягайки от войната, дружно с майка си и щерка си, съумява да откри заслон в курорта Албена. " Много съм признателна за метода по който ни посрещнаха. Всички тук са доста общителни и им благодаря за положителното отношение към нас и към нашите деца”, споделя Олга Хиршова.

" По стичане на събитията аз съм родена в Харков и това обуславя и моето близко отношение към украинците, които са настанени тук и надлежно организацията на техния престои и по-нататък и работа. Изключително съм ангажирана с това”, споделя Красимира Стоянова - изпълнителен шеф на Туроператорската компания към к.к " Албена”.

Принудена от събитията Олга ще остане в България и след 31 май, а курорта й предлага да стартира работа в туристическата сфера.

" Планирам да работя уредник в туристическата сфера. Аз съм учител по немски език и мога да работя с немските посетители. За мен ще е наслаждение да оказвам помощ за тяхното обслужване”, споделя Олга.

Въпреки, че се намира в сложна обстановка, Олга е уверена, че ще оправи със отговорностите си в хотела. " Имам опит в организацията и разгадавам, че ще приложа моите познания и умения и ще се оправя, защото обичам да работя с хората. Ще провеждам тяхното посрещане от летището до курорта. Ще придружавам туристите на някои от екскурзиите. Днес беше и първата ми такава екскурзия”.

А с изключение на Олга курорта има подготвеност да назначи още 150 украинци.

" В взаимозависимост от техните благоприятни условия и подготовка. Имаме хора, които владеят езици и които ги наемаме на длъжности, които са свързани с общуването с гостите. Това са и админи и екскурзоводи, уредници. Но има и такива, които не владеят непознати езици - за тях пък са позициите, като камериерки и помощници в кухнята”, твърди Красимира Стоянова - изпълнителен шеф на Туроператорската компания към к.к " Албена”

5 са хотелите в Банско, в които ще продължат да настаняват хората, бягащи от войната, и след 31 май. В зимният куророт няма държавни бази, които да ги приютят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР