Хиляди български и чуждестранни туристи са избрали да карат ски

...
Хиляди български и чуждестранни туристи са избрали да карат ски
Коментари Харесай

​Хиляди коли задръстиха пътя към ски пистите в Банско

Хиляди български и задгранични туристи са избрали да карат ски в Банско през последните дни. Заради междусрочната ваканцията на учениците у нас, както и едноседмичната почивка в прилежаща Сърбия, доста фамилии са предпочели да прекарат почивните дни в планината. Това обаче още веднъж докара до огромни опашки пред лифта, а пътят до Бъндеришка поляна се задръсти с коли.

Банско

Опашките пред началната станция на лифта в Банско към този момент втори се извиват от рано сутринта и не свършват даже и в късния следобяд. Туристи описаха, че през днешния ден са чакали повече от два часа, с цел да стигнат до пистите в планината.
Луиджи, Франция: Много, доста дълго очаквам тук. Мястото е ужасно, само че три часа, с цел да стигна и да карам ски – това е огромен проблем. Аз съм французин. Имаме доста планини и ски центрове и на никое място не е като тук и може би идната година няма да дойда, а ще карам във Франция.
Алтернатива на единствения въжен превоз в този момент е общинският път от Банско до хижа Вихрен. И той обаче се оказа задръстен от коли. От полицията споделиха, че са принудени да затварят сектора поради стотиците коли, които влизат в планината.
Ялена, Сърбия: Дойдохме с колата още в 8 часа сутринта и към този момент беше цялостно. След като минахме затвориха пътя.
Българска национална телевизия: Трябва ли да има толкоз доста коли в планината, съгласно Вас?
- Не, не, не. Това е проблем и в случай че ви пука за природата не би трябвали да е по този начин. Аз мисля, че с един или два лифта повече ще бъде доста по-добре. Емил Стоянов: Сутринта е смут. За да стигна до тук, значи от Банско 50 минути с кола...
В късния следобяд туристите успяваха да стигнат до пистите в Пирин планина и с колите си, само че пък бяха изгубили доста от часовете за каране на ски или сноуборд в планината. Само преди седмица от дирекцията на Националния парк „ Пирин “ единствено за два дни записаха над 4 хиляди и 500 автомобила в планината, а специалисти от общината пресметнаха,че годишно тези коли изхвърлят тонове нездравословни излъчвания в природата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР