Хиляди български граждани се събраха в цялата страна, за да

...
Хиляди български граждани се събраха в цялата страна, за да
Коментари Харесай

Хиляди на протести в цялата страна в подкрепа на Дебора и срещу домашното насилие

Хиляди български жители се събраха в цялата страна, с цел да стачкуват против зверството осъществено от Георги Николаев Георгиев, който преби, а по-късно и обезобрази Дебора от Стара Загора с макетно ножче. 

Протестиращи се събраха пред постройките на правосъдната палата в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Видин, Кюстендил, Дупница и още над 30 града. 

Исканията на жителите бяха за заслужено правораздаване, промени в Закона за отбрана на домашното принуждение и недопускането на повече такива случаи.

В Стара Загора родителите на потърпевшата Дебора приканиха причинителят на зверството да бъде осъден с цялата тежест на закона. Бащата на момичето моли сходни действия да не се случват в никакъв случай повече. 

Майката на момичето показа, че щерка й знае за цялата социална поддръжка, само че има нанесена психическа контузия в резултат на претърпяното: " Дъщеря ми знае за поддръжката, която има към нея, само че е безмълвна. Няма реакция. Аз като майка и като жител няма да се откажа ".

Протестите в столицата минаха под надпис " Нито една повече ". В Пловдив огласиха централните улици с крясъци " Искаме затвор ". Във Варна и Бургас протестиращите желаеха промени в законодателството на страната. В Кюстендил и Благоевград настояха в никакъв случай повече да не бъдат допускани такива случаи, а във Велико Търново даже дъждътне съумя да попречи на стачкуващите да изискат заслужено наказване и да застанат зад потърпевшата. 

На фона на всичко това съдът през днешния ден разгласи, че Георги Георгиев ще остане зад решетките. Тепърва ще се взема решение дали нанесените от него прободни рани са лека или междинна телесна щета. Интересен бе фактът, че публицисти не бяха позволени до делото. 

Припомняме, че в предишното Георги Георгиев е бил осъждан два пъти за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. 

Политическите реакции също продължиха и през днешния ден. Президентът на Република България Румен Радев дефинира случилото се като " варварско действие " и съобщи, че институциите най-сетне са " реагирали съответно ". От своя страна - някогашният началник на ДАНС и сегашен депутат от ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска да бъде осъществена цялостна инспекция на дейностите на правосъдния състав на Окръжна прокуратура - Стара Загора. Причината за това искане е решението садистът да бъде освободен от ареста. Пеевски моли, ако бъдат открити нарушавания при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик арбитър Татяна Гьонева, Висш съдебен съвет да предприеме нужните правови дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР