Хиляди българи участваха в Парада на България по случай 24

...
Хиляди българи участваха в Парада на България по случай 24
Коментари Харесай

Хиляди българи се включиха в парад за 24 май в Чикаго

Хиляди българи участваха в Парада на България по случай 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, който се организира в Чикаго, Съединени американски щати.
Прочетете още
Празничната самодейност се организира със съдействието на кметството на Елк Гроув Вилидж в Илинойс и Генералното консулство на България в Чикаго, сподели генералният ни консул там Светослав Станков, съобщи Българска национална телевизия.

Сред формалните посетители бяха кметът на Елк Гроув Крейг Джонсън и Тами Милър, член на Борда на града. В парада взеха присъединяване всички 13 български неделни учебни заведения в Чикаго, фолклорни ансамбли, културни центрове и родолюбиви организации.



" Кметът Джонсън разгласи 24 май за Ден на България! Българите в Чикаго дадоха образец на своите сънародници по света, че могат да стоят обединени зад святата идея, да пазят своите писменост, език, просвета и обичаи като израз на тяхната българска еднаквост. Поклон пред българските учители по света, апостолите на българското познание и култура, създателите на нашата нематериалност и себеосъзнатост като наследници на античен и популярен народ. Поклон! ", добави Станков.

Сред специфичните посетители в Чикаго бяха цигуларят Свет Радославов, както и огромната звезда на българската поп музика Мария Илиева.

Снимки: БГНЕС
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР