Хиляди българи по егейските плажове получиха SMS-и с призив да

...
Хиляди българи по егейските плажове получиха SMS-и с призив да
Коментари Харесай

Паника в Гърция! Зоват с SMS-и българите да напуснат плажове...

Хиляди българи по егейските плажове получиха SMS-и с апел да не влизат в морето поради предстоящо торнадо. Синоптиците предизвестяват за дъждове и стихии през идващите 48 часа в Гърция. Местните управляващи приканиха хотелиерите да предизвестяват туристите поради предстоящото злополучие.

Заради проливните дъждове от последните часове няколко пътни артерии бяха наводнени и затворени за придвижване.

Най-силно наранени са региони в Западна Атика, Перистери и Ано Лиозия. В разнообразни региони на страната беше прекратено за няколко часа електрозахранването. Пожарната изпомпва вода от стотици наводнени магазини и къщи.

Според прогнозите неприятното време в Гърция ще се задържи до края на седмицата.

" Тук напряко към този момент е ужасно. Току що получих и известие от локалния телефон 112 с предизвестие, че се чака стихия и би трябвало да потърсим безвредно леговище ", описа пред " Марица " 56-годишният Ганчо Шилев, който отмаря със фамилията си на втория ръкав на Халкидики. В момента хиляди българи са напълнили хотелите край Бяло море. 



Междувременно министърът на гражданската отбрана на Гърция Христос Стилианидис сигнализира, че ще се засилят ветровете и бурите, макар че ще са за малко. Свикано бе изключително съвещание на щаба по гражданска отбрана.

" От през днешния ден и през идващите дни, до петък, неприятното време в съвсем цялата страна ще се ускори. Метеоролозите обръщат внимание, че се чакат проливни дъждове и мощни стихии, местни градушки и нараснала гръмотевична интензивност. Въпреки че към момента сме лято, всички би трябвало да сме доста деликатни. Явленията тук-там ще са доста интензивни ", сподели министърът. Той прикани всички общини и служби да вземат съответни ограничения.

" Особено внимание се изисква и от къмпингуващите, като апелираме  хотелиерите и всички работещи в туризма да предизвестяват туристите да внимават. Повтарям, че съгласно метеорологичните прогнози, явленията ще бъдат доста интензивни тук-там и на шпации и ще обиден съвсем цялата страна. Ще продължим да следим тяхното развиване, в непрекъснато съдействие с всички съответни служби ", съобщи още министър Стилианидис.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР