Хиляда лева ще плати дупничанин на съсед за закана с

...
Хиляда лева ще плати дупничанин на съсед за закана с
Коментари Харесай

Дупничанин към съсед: Са че те гръмнем и че те застрелям

Хиляда лв. ще заплати дупничанин на комшия за закана с ликвидиране. Районният съд постанови Ил. И. да заплати сумата на Н. Н. за породените му неимуществени вреди, изразяващи се в състоятелен боязън за живота и здравето му, както на него по този начин и на фамилията. Реалността за осъществяване на убийството за него не е била невъзможна или хипотетична, а с оглед изстреляни патрони и направени закани за ликвидиране по негов адрес е била напълно действителна.

Двамата мъже били съседи и дворното им място е разграничено с телена ограда. Отношенията им били влошени и сред тях възниквали разправии.

На 12 юли 2017 година Ил. И., в очевидно нетрезво положение, седял в беседка на двора си и разглеждал неотдавна закупения си газов револвер. Същевременно, в гаража, който се намирал в предната част на къщата-близнак, благосъстоятелност на Н., той с двама другари ремонтирали колата му. Н. отишъл до работилницата си, която се намирала в двора и минавайки около телената ограда, наоколо до беседката на Ил., той му се развикал с обвиняване, че му е откраднал стълбата. Н. му отвърнал, че стълбата си е негова и няма какво да му връща. Тогава Ил. се заканил на Н. с думите: " Са ча те гръмнем и че те гръмна " и създал изстрел с газовия револвер. Н. се изплашил, изтичал в гаража да предизвести приятелите си да не излизат и се обадил на тел. 112.

На място пристигнали чиновници на районно управление (на МВР) - Дупница, на които стрелецът предал непринудено газовия си револвер. За заканата с ликвидиране Ил. получил присъда от 7 месеца условно с 3-годишен изпитателен период.

След решението на съда, Н. Н. подал иск за 5000 лева против съседа си за обезщетение за породените неимуществени вреди, а съдът дефинира да получи 1000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР