Хилари Найт вкара хеттрик за тима на САЩ, който надигра

...
Хилари Найт вкара хеттрик за тима на САЩ, който надигра
Коментари Харесай

Отборът на САЩ спечели световната титла по хокей на лед за жени

Хилари Найт вкара хеттрик за отбора на Съединени американски щати, който надигра с 6:3 (1:1, 1:2, 4:0) домакина Канада във финала на международното състезание по хокей на лед за дами.

В мача за купата, който се игра в Брамптън, Онтарио " кленовите листа " водеха с 3:2 преди последната третина, само че два гола на Найт при числено преимущество в границите на единствено 27 секунди доведоха резултата до 5:3 в интерес на американките по-малко от три минути преди финалната сирена.

Кейла Барнс оформи крайния резултат с тъкмо попадение на празна врата 118 секунди преди края, а другите два гола за победителките бяха дело на Аби Мърфи, която изравни за 1:1 в края на първия интервал, както и на Каролин Харви, която бе точна за 3:3 малко след началото на последни 20 минути.

За Канада два гола осъществя Бриани Дженър, като тя асистира и на Мари-Филип Пулен първоначално за първия гол в мача.

За Съединени американски щати това е 10-а купа в 22 издания на международното състезание по хокей на лед за дами, като в останалите 12 случая златото е било за канадския тим, който победи на последните две шампионати - през 2022 година в Хенинг (Дания) и през 2021 година в Калгари (Канада). Американките не бяха печелили от 2019 година, когато победиха с 2:1 след дузпи в Еспо домакина Финландия в единствения край в историята, в който техен противник не е бил отборът на " кленовите листа ".

В дуела за бронзовите медали Чехия победи Швейцария с 3:2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР