Хилари БенНа Лондон може да се наложи да отложи с

...
Хилари БенНа Лондон може да се наложи да отложи с
Коментари Харесай

Британски депутати: Брекзит може да се отложи

Хилари Бен

На Лондон може да се наложи да отсрочи с прочут интервал формалното излизане на Англия от Европейския съюз, защото доста преговорни въпроси не са решени, позволи комисията по Брекзит на Народното събрание.
В нов отчет по хода на договарянията Комисията по излизане от Европейския съюз (КИЕС) се споделя, че има „ реализиран дребен прогрес “ по основни въпроси, в това число по какъв начин да остане отворена границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, съобщи БГНЕС.
Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, съвсем три години след гласуването за Брекзит на референдум, с което през 2017 година беше стартиран двугодишен период по силата на член 50 и диалозите за бъдещото партньорство трябваше да приключат до октомври.
„ Ако основни аспекти от бъдещото партньорство останат да бъдат контрактувани през октомври 2018 година, държавното управление би трябвало да потърси лимитирано продължение на времето по член 50 “, е позицията на комисията, преобладаваща част от чиито членове поддържа оставането в Европейски Съюз по време на референдума през 2016 година
Председателят на комисията Хилари Бен сподели, че договарянията в този момент се намират „ в сериозно състояние... като остават единствено седем месеца да бъде реализирано единодушие по цялостен куп доста сложни въпроси “. " Сега държавното управление би трябвало да излезе с надеждни и подробни оферти за това по какъв начин може да работи с " безпроблемна граница " сред Северна Ирландия и Република Ирландия ", добави опозиционният народен представител от лейбъристите. " Ние не познаваме интернационална граница, друга от вътрешните граници на Европейски Съюз, която действа без надзор и физическа инфраструктура. Това основава дълбока угриженост. “
Министърът на външните работи Борис Джонсън, различен последовател на Брекзит, съобщи: " Не мисля, че това е правилно ", когато беше запитан за отчета в Би Би Си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР