Хикс започна да работи за Тръмп, преди той да обяви

...
Хикс започна да работи за Тръмп, преди той да обяви
Коментари Харесай

”Гласът” на Белия дом Хоуп Хикс подаде оставка

Хикс стартира да работи за Тръмп, преди той да разгласи кандидатурата си за президент, и беше негов приближен човек в продължение на три години, като оформяше имиджа му, управляваше настроенията му и го съветваше по съвсем всички въпроси, отбелязва американското издание "Вашингтон пост ".

Тя имаше доста въздействие във Вашингтон, беше извънредно предана на своя шеф, който се отнасяше към нея съвсем като към своя щерка, и се очакваше да продължи да работи за Тръмп до края на президентството му, а евентуално и по-късно.

Но нейните специфични връзки с Тръмп я впримчиха в следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в американските избори през 2016 година и вероятно възпрепятстване на правораздаването от президента.

Обявената оставка на Хикс, въпреки и изненадваща, надали може да бъде избрана като нещо извънредно за държавното управление на Тръмп, в което непрекъснато царува безпорядък. И въпреки всичко нейното овакантяване наподобява по-значително от това на някои други хора. То идва в миг, когато Белият дом е обзет от нов ужас. След оставката на Хикс, Тръмп ще бъде заобиколен от единствено неколцина правилни хора отвън своето семейство, разяснява "Вашингтон пост ".

Хикс разгласи желанието си да напусне, откакто даде показания пред конгресна комисия, по време на които сподели, че при работата си в Белия дом от време на време от нея се е изисквало да приказва безобидни неистини, само че в никакъв случай не е лъгала за нещо, обвързвано с следствието за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, показва в. "Ню Йорк таймс ".

Сътрудници на Белия дом споделиха, че решението й да се отдръпна не е обвързвано с явяването й пред комисията. По думите им тя декларирала по-рано, че възнамерявала да напусне частично тъй като в никакъв случай не харесвала Вашингтон.

Оттеглянето й ще съвпадне с напускането на други хора, близки до фамилията на Тръмп в Белия дом.
Политическият консултант Рийд Кордиш напуща поста; прессътрудникът Джош Рафел също си тръгва; а Дина Пауъл, която беше заместник-съветник по националната сигурност, се отдръпна преди няколко седмици, отбелязва американското издание.

Когато Хикс разгласи оставката си, беше изтъкнато, че тя е била най-дълго задържалият се на поста шеф на връзките на Белия дом при ръководството на Тръмп. През първата си година като президент Тръмп е имал толкоз шефове на връзките колкото Джордж У. Буш през двата си четиригодишни мандата.

Анализ на института "Брукингс " демонстрира, че в управническия екип на Тръмп е имало рекорден брой напускания - два пъти повече в сравнение с в администрацията на Роналд Рейгън, показва английският в. "Гардиън ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР