Хижа Хубавец“ се намира в гората край Карлово. Тя е

...
Хижа Хубавец“ се намира в гората край Карлово. Тя е
Коментари Харесай

Персоналът на Хижа „Хубавец“ край Карлово подава масово оставки

Хижа „ Хубавец “ се намира в гората край Карлово . Тя е ситуирана на 980 метра надморска височина сред две реки – Малка и Голяма река. Построена е през 1958 година и за този над половин век е посрещнала хиляди туристи.

В формалната страница на хижата в обществената мрежа Фейсбук късно нощес личният състав разгласи, че подава всеобщо оставки .

„ Една приказка е към своя край, различен ще я довършва. Днес чашата преля “ , безапелационни са те.

Служителите на хижата край Карлово оповестиха, че този уикенд ще е последният , през който ще посрещат посетители. Те подчертаха, че към момента не могат да кажат какво ще се случи по-късно с мястото за отдих. И обясниха, че в случай че е неотложно още известно време ще продължат да работят , без да прецизират какъв брой тъкмо.

От поста излиза наяве още, че са упреквани, че „ нищо не са свършили “ и „ нищо не става от тях “ . Но те самите са удовлетворени от постигнатото.

Персоналът е извънредно отчаян от секретаря на Туристическото сдружение , като обясниха, че точно в него се е съсредоточила цялата власт след избора на нов Управителен съвет .

В обявата си в страницата на Хижа „ Хубавец “ във Фейсбук те насочат обвинявания за метода, по който е било направено водохващането, като го афишират за „ най-некадърния “ . Нещо повече. Били са унищожени материали , които са били изкарани с „ непосилен труд “ .

Персоналът акцентира, че няма да навредят с нищо на хижата до последния им работен ден. Включително и през днешния ден ще изпълнят своите служебни отговорности и ще оказват помощ за ремонтирането на парното , тъй като пет месеца , по техните думи, са били без електричество и се е налагало да употребяват бензин , което е било трудно за тях.

Служителите насочат благодарности към всички доброволци, донори, туристи и към всеки, който е съдействал с нещо за хижата. И са безапелационни в решението си да подадат молби за овакантяване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР