Хигиената дори в работната среда е нещо много лично. Нашият

...
Хигиената дори в работната среда е нещо много лично. Нашият
Коментари Харесай

Кръстева: Делян Пеевски не се страхува от закона за медиите, той е помагал за него

Хигиената даже в работната среда е нещо доста персонално. Нашият закон има една упоритост и разчита на поддръжка за това да се даде светлина във връзка с финансирането на медиите, написа Канал3.бг.

Когато преди 5 месеца се направи закона, с него взехме решение, че може да се даде опция за регистрация, касаещ собствеността им, освен печатните издания, сподели националният представител от Движение за права и свободи Велислава Кръстева по отношение на закона за медиите в предаването „ Беновска пита ”.

Най-малкото е неравнопоставено, издателят на списанието „ Вълшебна бримка ”, да бъде задължена да се заявява, а пък един куп други медии не са. Надявам се след приемането на 2ро четене да се случи. След като беше препоръчан законопроекта, по този начин или другояче Европейска комисия предложи страните членки да заявяват собствеността си. Ние като декларатори изпреварваме Европейския съюз., безапелационна беше тя.

Налице е проблем, който би трябвало да бъде решен, тъй като той визира директно демокрацията. Трябва да се знае кой приказва и за какво, чии ползи пази и по какъв начин. Когато анонимно издание си разреши да клюки, да пуска черен пиар, лобистки акции, те би трябвало да са длъжни да се осветлят. Всички ние имаме интерес да я има тази бистрота, сподели още Кръстева.

Не инцидентно беше препоръчано да се даде оптимален период от 3 седмици, с цел да може да се породи полемика. Ние към този момент работим по допълнения към предлагането ни. Би било добре да се плануват обявление на дарения, получени заеми, финансирания по държавни планове и така нататък Наблюдавах реакцията на медийни групи, които бяха най-гласовити последните няколко години във връзка с прозрачността. Същите тези се пробват да оказват напън и изказвания. Никой няма нито да пуска или да стопира финансиране. Има други закони, които се финансират с това. Нашата цел е светлина, бистрота и осведоменост. Друг е въпросът кой се опасява от това. Делян Пеевски работи дружно с нас по този закон. Не инцидентно, в зала ние получихме необятна поддръжка,заяви още тя.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР