Хидровъзел Цанков камък е проект за изграждане на язовир и

...
Хидровъзел Цанков камък е проект за изграждане на язовир и
Коментари Харесай

Седем години прокуратурата е търсила престъпление в проекта "Цанков камък"

Хидровъзел Цанков камък е план за създаване на язовир и водноелектрическа централа на реките Въча и Гашня наоколо до село Михалково

© Асен Тонев Още по тематиката
И още: Страх, безумен боязън...; Черно море – новата цел на каналджиите
22 авг 2017
И още: Наблюдаваме Карибска нуклеарна рецесия " в занимателен темп " ; Кой ще падне в антикорупционната борба
16 авг 2017
България ще желае безсрочна дерогация за въглищните централи
15 авг 2017
Крие ли се нещо зад неочакваната активизация на ръководещите по всевъзможни тематики - от тол-системата и Слънчев бряг, до " Цанков камък "
15 авг 2017
Не, само че ГЕРБ употребява това като претекст, с цел да даде плана на прокурор, седем години след построяването му
14 авг 2017

Образуваното през 2010 година следствие за " Цанков камък " е траяло седем години и е било прекъснато на 7 май тази година от Софийската градска прокуратура, като претекстовете за това са неразбираеми.

Тези обстоятелства станаха известни около политическия водевил към построяването на хидросъоръжението, който ГЕРБ стартира да разиграва преди две седмици. Тогава двама депутати от ръководещите внесоха сигнал в прокуратурата, откакто стана ясно, че има проблеми при действието на обекта. Ходът на ръководещите явно беше ориентиран към Българска социалистическа партия, само че рикошира към водача на Движение за права и свободи Ахмед Доган поради прословутия му хонорар от 1.5 млн. лева по планове, свързани с " Цанков камък ".

Лидерът на БПС Корнелия Нинова се обърна към прокуратурата с въпрос дали е била разследвана поради плана. " Получих отговор от основния прокурор, за което му благодаря, в който се цитират всички досъдебни производства, предварителни инспекции на Национална следствена работа, на прокуратурата, отговор от Прокуратура на Република България, профилирано звено " Антикорупция ", сподели Нинова във вторник по време на конференция и преразказа писмото по този начин: " Уважаема госпожо Нинова, нямате нищо общо с тази работа. " След което Нинова разяснява, че след приемане на писмото " пристъпва към второто деяние ". " Сега всички, които си разрешиха да свържат моето име с корупция и " Цанков камък ", отиват на съд ", сподели Нинова и акцентира, че това се отнася за всички - от министър-председател до подгряващите го представители.

Очевидно обезпокоени да не бъдат обвинени наоколо с Българска социалистическа партия, от пресцентъра на държавното обвиняване незабавно препратиха до медиите писмото, което са изпратили до Корнелия Нинова. То не е подписано от Сотир Цацаров, а от прокурор Дойчо Тарев от Специализираното звено " Антикорупция ", адресирано е до Корнелия Нинова и в него се споделя единствено, че " след осъществена инспекция се откри, че нямате процесуално качество по досъдебно произвеждане №38/2010 година по разказа на Национална следствена служба, пр.пр.№3508/2010 година по разказа на СГП, чийто предмет е планът " Цанков камък ".

При инспекция на преписката с този номер на уеб страницата на прокуратурата се вижда, че тя е приключила с разпореждане за преустановяване на досъдебното произвеждане от 3 май 2017 година Държавното обвиняване държи в цялостна загадка освен придвижването по следствията, само че и крайните актове, с които се поставя техният край.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР