Хидроксихлорохинът е широко прилаган при пациенти с COVID-19, без да

...
Хидроксихлорохинът е широко прилаган при пациенти с COVID-19, без да
Коментари Харесай

Учени: Няма доказателства, че хидроксихлорохин е ефективен срещу COVID-19

Хидроксихлорохинът е необятно прилаган при пациенти с COVID-19, без да има надеждни доказателства в интерес на използването му.

Група учени в Съединени американски щати организираха проучване, проследяващо връзката сред използването на хидроксихлорохин и интубацията или гибелта на пациенти в огромен медицински център в Ню Йорк. Резултатите от него са оповестени в научното издание „ The New England Journal of Medicine “.

Проучването е обхванало 1376 пациенти признати за лекуване в болница с диагноза COVID-19. 811 от тях са получавали хидроксихлорохин (600 mg два пъти в рамките дневно, по-късно 400 mg на ден 5 дни подред). Подчертава се, че пациентите, лекувани с хидроксихлорохин, са били в по-тежко положение от тези, които не са третирани с препарата.

Препаратите хлорохин и хидроксихлорохин се употребяват необятно при лекуването на малария и ревматични болести и поради противовъзпалителния и антивирусния си резултат се предлагат като дейно лекуване против породения от новия тип ковид COVID-19.

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати издаде незабавно на 30 март 2020 година позволение за използването на тези медикаменти при пациенти с COVID-19, без да са минали клинични тествания. Препоръчва се те да се ползват на приети в болница пациенти, които имат данни за пневмония.

В отчета се показва, че досега няма надеждни клинични тествания, които да демонстрират ефикасността против причинителя на това заболяване. Наличните данни са вследствие на дребен на брой изследвания, които са били неконтролирани или незадоволителни за разкриване на значими клинични резултати.

Резултатите от изследването демонстрират, че рискът от интубация или гибел не е доста по-висок или по-нисък измежду пациентите, които са получавали хидроксихлорохин, в сравнение с при тези, които не са лекувани с препарата.

Учените акцентират, че направените от тях изводи не поддържат потреблението на хидроксихлорохин, с изключение на при проби за неговата успеваемост. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР