Хидроинженери пристигнаха в Царево и започнаха с обследването на два

...
Хидроинженери пристигнаха в Царево и започнаха с обследването на два
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“

Хидроинженери дойдоха в Царево и започнаха с обследването на два язовира в региона на града - „ Хаджи Яне “ над село Лозенец и по-големият „ Потурнашки “, заяви кметът на града Георги Лапчев пред публицисти, предава Българска телеграфна агенция.

„ Първоначалният оглед демонстрира, че би трябвало незабавно да стартират действия по укрепването на стената на язовир „ Потурнашки “ “, сподели Лапчев. „ Стената не се е скъсала, само че откосът, който следва след стената към този момент не съществува “, уточни кметът и добави, че откосът е отмит вследствие на няколко часа теч на вода.

Хидроинженерът Николай Лазаров установи, че положението на стената е компрометирано. „ Това значи, че при сходен неподходящ дъжд има възможност стената към този момент да се скъса “, съобщи той. „ Самото оборудване е издръжливо, просто ще се възвърне язовирният комплекс “, разясни хидроинженерът.

Припомняме, че двата язовира бяха изпразнени след наводнението на 5 септември. Язовирите са общински и са отдадени на концесионери. Основната им функционалност е да задържат водосбора при проливни дъждове.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР